Home POLITIC Noua coaliție vrea la guvernare cu măsuri fără precedent. Vezi cum vor fi afectați românii din SPANIA!
Noua coaliție vrea la guvernare cu măsuri fără precedent. Vezi cum vor fi afectați românii din SPANIA!

Noua coaliție vrea la guvernare cu măsuri fără precedent. Vezi cum vor fi afectați românii din SPANIA!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Liderul socialist Pedro Sanchez, a semnat un acord, miercuri, 23 februarie, cu formaţiunea liberală Ciudadanos, care i-a promis că îl va sprijini în parlament la votul de învestire a guvernului, relatează AFP şi EFE.

Spania

Documentul prevede ca noul guvern să acorde acces la Serviciul de Sănătate Publică doar pe baza certificatului de „empadronamiento” (document ce dovedește domiciliul în Spania).

„Acuerdo para un Gobierno reformista y de Progreso” (Acord pentru un Guvern reformator și progresist) prevede zece puncte cu privire la aproximativ toate sectoarele de activitate dar și teme sociale.

Primele măsuri se referă la sprijinirea micilor întreprinzători,a persoanelor fizice autorizate, schimbarea Legii celei de a doua șanse (Ley de Segunda Oportunidad).

Liderul Ciudadanos propune o cotă unică de 45 de euro pentru fiecare „autonomo” ( persoană fizică autorizată) și eliminarea impozitului pe profit pentru noii oameni de afaceri, până când afacerile vor genera un profit de cel puțin 12.000 euro anual. De asemenea, va fi eliminată și perioada de cinci ani în care datoriile exonerate pot fi reclamate.

Albert Rivera, liderul Ciudadanos dorește și recuperarea pe cale juridică a celor 2,8 miliarde de euro, pe care Guvernul PP i-a pierdut după ce a anulat penalitățile marilor evazioniști fiscali. De asemenea, se cere interzicerea plăților cash în tranzacțiile mai mari de 1.000 de euro.

Liberalii mai cer, în schimbul sprijinirii unui guvern socialist, contracte de muncă pe termen nelimitat, stabilitate și progresie economică.

Astfel, ținându-se cont de pregătirea profesională, vor exista două tipuri de contracte de muncă:

– nelimitat
– stabil – care nu va avea o perioadă mai mare de doi ani, urmând ca din al treilea an să se transforme în contract nelimitat.

Liberalii mai propun și scăderea TVA-ului de la 21%, la 10%, pentru activitățile culturale și menținerea cotei de 4% TVA la cărți.

În ceea ce privește situația socială și creșterile salariale, noul Guvern va aproba o creștere de cel puțin 1% pentru anul 2016 și va elabora un plan prin care vor fi alocate șapte miliarde de euro pentru a putea acoperi ajutoarele ce vor asigura un „minim vital” de cheltuieli.

Persoanele care și-au pierdut locuințele vor primi o locuință socială, iar cheltuielile pentru această locuință vor fi stabilite în funcție de veniturile pe care le are familia chiriașă.

O altă reglementare se referă la imigranții care demonstrează că locuiesc pe teritoriul Spaniei și au certificat de „empadronamiento” și care vor avea dreptul la Serviciul de Sănătate Publică și vor obține carduri de sănătate. Prin acest demers, Rivera elimină vechile normative prin care imigranții aveau drept la Serviciul de Sănătate Publică doar dacă dovedeau că sunt contribuabili.

Va fi modificată și perioada de concediu matern sau patern, de la 18 săptămâni, la 26 de săptămâni.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest
tags:

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII