Home Cultural Nunta Zamfirei – Obiceiuri și tradiții românești la Ateneul din Madrid
Nunta Zamfirei – Obiceiuri și tradiții românești la Ateneul din Madrid

Nunta Zamfirei – Obiceiuri și tradiții românești la Ateneul din Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ateneul din Madrid va fi sâmbătă, 7 mai, gazda spectacolului „Nunta Zamfirei”, organizat de Asociația România , Federația Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM) și Asociația Salva, în colaborare cu Direcția generală pentru servicii sociale și integrare socială din Comunitatea Madrid.

ateneul din Madrid

Spectacolul muzical coordonat de Ica Tomi va începe la orele 18.30 și va avea ca temă centrală poezia lui George Coșbuc, Nunta Zamfirei.

Scenaristul Vasile Tomi a conceput evenimentul ca o nuntă tradițional românească.

Mireasa Zamfira și mirele Viorel, nănași și nănașe, fete și feciori de împărat cu steagul de nuntă, soacra mare care va striga din prag, druște și socăcițe cu găini grase și frumos împodobite, carafe cu băutură, dansatori de renume, cântăreți și un staroste (prezentator) vor fi câteva dintre personajele care vor încânta publicul.

Participanții la spectacol vor fi întâmpinați cu pâine și sare, iar spaniolii vor primi flyere cu explicații în limba spaniolă.

Producătorul spectacolului este  Miguel Fonda Ștefănescu, președintele FEDROM.

Intrarea este gratuită.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII