Home POLITIC Organizații din Spania: „ Congresul Românilor de Pretutindeni, organizat de mântuială. Sunt favorizate anumite persoane”
Organizații din Spania: „ Congresul Românilor de Pretutindeni, organizat de mântuială. Sunt favorizate anumite persoane”

Organizații din Spania: „ Congresul Românilor de Pretutindeni, organizat de mântuială. Sunt favorizate anumite persoane”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

FEDROM (Federația Asociațiilor de Români din Spania) și FARA (Federaţia de Asociaţii de Români din Andalucia) au înaintat luni, 9 mai,  o scrisoare deschisă Parlamentului României și Comisiei Românilor de Pretutindeni din cadrul Senatului, prin care semnalează o serie de nereguli privind Congresul Românilor de pretutindeni.

Congresul Românilor de Pretutindeni

„În data de 06/05/2016 Parlamentul României a anunțat convocarea primei reuniuni a Congresului Românilor de Pretutindeni.

Dorim să atragem atenția atât domnilor parlamentari cât și a societății civile, în general, asupra acestei convocări.

Dorim să avem un Congres al Românilor de Pretutindeni în care să discutăm problemele și dorințelor românilor de pretutindeni, dar nu dorim organizarea acestuia de mântuială și cu clare intenții de favorizare a anumitor persoane.

În acest fel  Congresul Românilor de Pretutindeni nu va oglindi realitatea românilor de pretutindeni.

Din această convocare  rezultă că termenul de prezentare a candidaților pentru Congresul Românilor de Pretutindeni, este de doar o săptămână, termen insuficient pentru a strânge semnăturile susținătorilor și a putea prezenta candidatura.

În același timp, atragem atenția că pe formularul tabelului de susținători se cer date personale, precum seria și numărul de buletin, date ce nu pot fi făcute publice decât cu acordul expres, în scris, al proprietarului acestora.

În acest fel nu putem trimite tabelele în formatul cerut.

În metodologia de organizare a  Congresului Românilor de Pretutindeni și în Legea 299/2007 nu sunt cerute aceste date, menționându-se doar numele, prenumele și semnătura (Cap – III, art. 3, al Metodologiei).

Vă solicităm schimbarea acestei convocări precipitate ți adaptarea ei la cerințele metodologiei (elaborată de Dumneavoastră fără consultarea românilor de pretutindeni) și realizarea unei convocări a acestui Congres, care să fie reală și să demonstreze respectul pe care îl merită ți românii de pretutindeni.

Gabriela Stan – Președintele Federaţiei de Asociaţii de Români din Andalucia

Miguel Fonda Ștefănescu – Președintele Federației Asociațiilor de Români din Spania”

SURSA: Comunicat de presă

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII