Home Eveniment Ostatici pe un aeroport din Spania. Poliția: „A fost doar o simulare!”
Ostatici pe un aeroport din Spania. Poliția: „A fost doar o simulare!”

Ostatici pe un aeroport din Spania. Poliția: „A fost doar o simulare!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Poliția din Madrid a simulat miercuri, 5 iulie,  un atac terorist cu luare de ostatici pe un aeroport improvizat în El Escorial. Exercițiul, organizat de către „Fundația Poliția Spaniolă”, le-a permis studenților de la Universitatea Complutense din Madrid să pună în practică teoria acumulată la cursul „Securitate și dezvoltare economică”. La simulare au participat și forțe din cadrul poliței spaniole, criminaliști și trupe speciale.

Elisa Rebolo, purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Spania a declarat că: „potrivit scenariului, teroriștii au omorât un angajat al aeroportului și au luat doi ostatici. Poliţiştii au interveni cu ajutorul unui elicopter a survolat zona și a transmis informațiile obținute unei grupe operative, care a pătruns pe teritoriu, a eliberat captivii și a reținut extremiștii”.

Tot din exercițiu a făcut parte și momentul în care forțele speciale au găsit un rucsac cu un colet suspect. Ulterior, un robot controlat de geniști a detonat un coletul.

Ultimii care au ajuns la fața locului au fost criminaliștii, care urmau să analizeze cadavrele fictive.

Cel mai sângeros atentat din istoria Spaniei a avut loc în 2004. Atunci au murit 190 de oameni  în urma unor atacuri cu bombă asupra a patru trenuri.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII