Home POLITIC Petiție împotriva lui Cozma și Vadim la CNCD
Petiție împotriva lui Cozma și Vadim la CNCD

Petiție împotriva lui Cozma și Vadim la CNCD

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Petiția prin care se cere sancționarea lui Miron Cozma și Corneliu Vadim Tudor a ajuns pe masa lui Asztla Csaba Ferenc, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Vineri, 5 decembrie, președintele Federației Internaționale pentru Apărarea Drepturilor Imigranților din Europa (FIADDIE), Ion Balan, a depus la CNCD o petiție prin care cere sancționarea lui Miron Cozma și a lui Corneliu Vadim Tudor pe care îi acuză de „instigare la ură națională”.

„În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, formulăm prezenta petiție prin care solicităm constatarea şi sancţionarea contravenției prevăzută de art. 15 din OG 137/2000 săvârşită la dată de 30 noiembrie 2014 de către Domnul Corneliu Vadim Tudor, președinte al Partidului România Mare, precum și a celei săvârșite de Domnul Miron Cozma, președinte al Partidului Social Democrat al Muncitorilor.

Consideram că prin fapta ce face obiectul acestei petiţii am fost discriminati Diaspora ,vpe de altă parte este ştiut că marea majoritate a românilor din Diaspora sunt oameni harnici, serioşi și au o imagine bună în țările în care trăiesc.

Îi interesează soarta României, trimit mulți bani acasa și ar fi oricând gata să se intoarca în țara dacă lucrurile s-ar schimba.

Foarte mulți ne-au cerut acționarea în instanță a celor doi, iar juriștii noștri erau optimiști în privința reuşitei judiciare. Dar, am considerat, că e mai înțelept să facem o plangere catre organele abilitate ale Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii din Romania.

Dacă dânșii au informați compromițătoare vizavi de procesul electoral desfășurat în Diaspora, să meargă în justiție dar să nu ne bage pe toți în aceeași oală.

Cât despre faptul că ne-au făcut hoți ,căpșunari și cerșetori etc, aș vrea să le spun celor doi că în Diaspora nu suntem cerșetori, ci dimpotrivă muncim serios și suntem mândri de noi și de ceea ce facem la locul de muncă.
Suntem cei mai muncitori și respectați de angajatorii din toată lumea, nu suntem hoți ci marea majoritate suntem oameni onești în căutare de un trai mai bun și o viață decenta.

Domnule Miron Cozma și Domnule Vadim Tudor ați făcut declarații grave la adresa romanilor din Diaspora, cu respect vă întreb și cer oficial să- mi răspundeti pe postul de Televiziune Romania TV știți sau aveți habar la data de 1 noiembrie 2014 , câte persoane supuse riscului de săracie sau excluziune socială, cu venituri foarte mici și fără un loc de muncă există în România?

De asemenea, consideram că a fost discriminat și Președintele ales al României, Domnul Klaus Iohannis, prin înjurii referitoare la originile acestuia.

Vă solicitam ca pe lângă aplicarea amenzii contravenţionale, să dispuneţi obligarea părţilor care au săvârşit faptele să publice în mass-media, un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi orice măsură necesară pentru înlăturarea consecinţelor acestei fapte.

Motivele petiției sunt următoarele:

În fapt, părțile mai sus citate, respectiv Corneliu Vadim Tudor și Miron Cozma, au instigat la ură națională, definindu-i pe jumatate din românii din străinatate «cerșetori », «căpșunari », «o mână de zăpăciți care v-ați vândut votul». De asemenea, au instigat la ura etnică împotriva lui Klaus Iohannis, catalogându-l drept «hoț», «handicapat», «neamț de mâna a doua».

Toate aceste incriminări sunt evidențiate, îndeosebi începand cu minutul 16:30, în timpul emisiunii « România Exclusiv », difuzată în direct duminică 30 noiembrie 2014, pe postul de televiziune România TV.
În drept, faptele descrise se încadrează în prevederile art. 15 din OG 137/2000.

Putem dovedi cele afirmate cu înregistrarea video a emisiunii, disponbila la adresa : https://www.youtube.com/watch?v=Gua50aV8JJs#t=1458

Vă rog cu respect un răspuns oficial.”

Sursa: Biroul de presă a Federației Internaționale pentru Apărarea Drepturilor Inmigranților din Europa (FIADDIE)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Comment(3)

  1. Da sant de acord cu prtitia Nu au nici un drept sa vorbeasca asa de noi Nu stiu ei de ce am ales noi sa venim in strainatate ,nu de bine ce am duso in tara Parchetul trebiue sa ia masuri in potriva lor

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII