Home Monden Piața turistică din Spania își revine. Turiștii au cheltuit mai mult decât anul trecut

Piața turistică din Spania își revine. Turiștii au cheltuit mai mult decât anul trecut

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Turiştii străini au cheltuit în Spania 12,25 miliarde de euro (14 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2016, în creştere cu 7,4% faţă de perioada similară din 2015, arată datelor publicate joi, 5 mai, de Institutului Naţional de Statistică (INE), transmite EFE.

Spania

Cheltuielile vizitatorilor străini în Spania s-au situat în martie la 4,83 miliarde de euro, un avans de 10% faţă de perioada similară din 2015.

Astfel cele mai mari sume au fost cheltuite de turiştii din Marea Britanie (20,5% din total), Germania (15,7%) şi statele nordice – Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Suedia (11,5%). În topul destinaţiilor turistice din martie se află Insulele Canare (30,7% din total), Catalonia (19,1%) şi Andaluzia (15,1%).

Anul trecut, 68,1 milioane de turişti străini au vizitat Spania, al treilea an de creştere record de după 2013 (când au fost 60,6 milioane de turişti) şi 2014 (65 milioane de vizitatori străini).

Atentatele din Egipt, Tunisia şi Turcia au încurajat europenii să-şi caute destinaţii de vacanţă mai aproape de casă, iar analiştii apreciază că popularitatea Spaniei ca destinaţie turistică va continua şi în 2016, rezervările turiştilor britanici înregistrând creşteri semnificative, a anunţat recent Asociaţia Companiilor de Turism din Regatul Unit.

În ultimii ani, britanicii au reprezentat cel mai mare procentaj de turişti străini în Spania.

Turismul are un aport de 11% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII