Home Eveniment Pleci în România cu copilul? Autoritățile spaniole recomandă să-l vaccinezi
Pleci în România cu copilul? Autoritățile spaniole recomandă să-l vaccinezi

Pleci în România cu copilul? Autoritățile spaniole recomandă să-l vaccinezi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În urma epidemiei de rujeolă din România, Guvernul regional din Aragon a lansat o campanie de vaccinare. Autoritățile spaniole recomandă vaccinarea copiilor  în două etape, cu prima doză la vârsta de 12 luni și a doua doză până la 3 ani.

Organele competente au transmis centrelor de sănătate un ordin în care amintește situația epidemică din România a dus la 30 de decese și la peste 6700 de cazuri de rujeolă.

Scopul acestei campanii este acela de a preveni contagierea comunității românești care călătoresc în și din România. În Comunitatea Autonomă Aragon locuiesc aproximativ 48 000 de români.

Clinicilor din regiune li s-a recomandat ca vaccinarea copiilor sub 3 ani să înceapă imediat, excepție făcând doar cei care au trecut de aceasta vârstă. Totuși, autoritățile cer verificarea imunității copiilor, adolescenților și adulților tineri și administrarea vaccinului în cazurile necesare.

Pentru bebelușii care urmează să călătorească în România, în mod special, se recomandă vaccinarea chiar mai repede,  între 9 și 11 luni.

În directivă se precizează că „posibilitatea numeroaselor deplăsari în România și contagierea rapidă cu rujeolă face necesară protejarea acestui colectiv și reducerea riscului reintroducerii rujeolei în Aragon”.

„Vaccinul este cea mai bună măsura de prevenire a acestei boli, deoarece este eficient și sigur”, se mai adaugă în documentul trimis către centrele de săntate.

Ultimul caz de rujeolă în regiune a fost raportat în ianuarie 2016, dar în anul 2012, din cauza unei epidemii de rujeolă și rubeolă în România, și în Aragon au fost înregistrate mai multe cazuri, în special în rândul românilor din această regiune.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII