Home Eveniment PROTEST la Bilbao. Românii sunt chemați în fața Consulatului României
PROTEST la Bilbao. Românii sunt chemați în fața Consulatului României

PROTEST la Bilbao. Românii sunt chemați în fața Consulatului României

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un protest împotriva ordonanței de urgență de modificare a Codurilor Penal și de Procedură Penală va avea loc duminică, 5 februarie, în fața Consulatului României de la Bilbao.

Manifestația va avea loc începând de la ora 17.00 (ora locală) în Plaza Circular, numărul 4, din Bilbao.

Organizatorii, Mihai Petre Sabaila și Asociația Românească de Cultură și Tradiții din Nord, le cer celor care vor participa să fie civilizați și să demonstreze pașnic, să dea dovadă de bun-simț și de educație, ca de fiecare dată.

Guvernul României a trecut ordonanța pe 31 ianuarie, la ora 22.00, fără să o anunțe pe ordinea de zi a ședinței.

Articolele care modifică Codul Penal intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

OUG modifică, în primul rând, definiția abuzului în serviciu.  Mai exact, abuzul în serviciu este incriminat începând de la 20o.000 de lei sau dacă se produce o vătămare gravă.

De asemenea, în aceste ordonanţe se prevede clar că abuzul în serviciu dispare în cazul actelor normative. Altfel spus, orice act normativ, de la ordin de ministru, decizii de primar şi până la hotărâri de Consiliu Local sau Judeţean, vor putea fi adoptate fără riscul tragerii la răspunderea penală a emitenţilor, indiferent de prejudiciu.

Zeci de mii de oameni s-au înfuriat, s-au mobilizat și au ieșit în stradă, în București, iar astăzi sunt așteptate proteste în toată țara și în orașe din diaspora.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII