Home STIREA ZILEI PROTEST UJRP – Publicația Hunedoara Liberă, supusă unor atacuri inadmisibile din partea unui BARON local PNL
PROTEST UJRP – Publicația Hunedoara Liberă, supusă unor atacuri inadmisibile din partea unui BARON local PNL

PROTEST UJRP – Publicația Hunedoara Liberă, supusă unor atacuri inadmisibile din partea unui BARON local PNL

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Deputatul PNL Hunedoara, Carmen Hărău, este de părere că jurnaliștii care scriu articole care deranjează, despre care consideră că „fac educație strâmbă, mint și calomniază”, trebuie să dispară, fapt pentru care le-a cerut jurnaliștilor de la „Hunedoara Liberă” : „Să dispară articolele de pe site!”.

UJRP

Carmen Hărău a criticat publicarea unor anchetele jurnalistice despre afacerile familiei sale spunând că sunt denigratoare și a afirmat că, așa cum politicienii corupți trebuie să dispară din politică, la fel trebuie să se întâmple și cu jurnaliștii care „fac educație strâmbă, mint și calomniază”.

UJRP (Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni) a trimis o scrisoare deschisă conducerii centrale a Partidului Național Liberal în care protestează ferm față de încercarea baronilor locali de a cenzura presa.

De asemenea UJRP solicită ca PNL să facă publice sancțiunile aplicate în acest caz.

Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, solidară cu publicația Hunedoara Liberă, supusă unor atacuri inadmisibile din partea unui BARON local PNL

Scrisoare deschisă către conducerea Partidului Național Liberal

 Viena, 11 octombrie 2016 – Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (UJRP) solicită conducerii Partidului Național Liberal să facă publice sancțiunile aplicate în cazul Deputatului PNL Hunedoara, Carmen Hărău care a încălcat articolul 30 din Constituția României privind libertatea presei.

Deputatul Carmen Hărău, candidat PNL la funcția de senator în județul Hunedoara, a lansat un val de somații publice la adresa publicației Hunedoara Liberă, afirmând că „scena” trebuie „curățată” de jurnaliștii incomozi. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, joi, 6 octombrie, la Deva.

Deputatul Carmen Hărău a criticat publicarea unor anchetele jurnalistice despre afacerile familiei sale spunând că sunt denigratoare și a afirmat că, așa cum politicienii corupți trebuie să dispară din politică, la fel trebuie să se întâmple și cu jurnaliștii care „fac educație strâmbă, mint și calomniază”.

„A face curățenie în societatea românească înseamnă a curăța scena și de către actori care nu fac cinste clasei politice, dar a curăța scena și de către oameni care aparent fac educație strâmbă, mint și calomniază”,  a spus Carmen Hărău.

Deputatul nu s-a oprit aici. Carmen Hărău a cerut imperativ redacției Hunedoara Liberă să scoată de pe site-ul publicației articolele incomode.

„Închei cu ultima declarație și solicitare publică, că văd aici reprezentanții Hunedoara Liberă: nu sunt și nu am fost subiectul unei anchete, eu sau companiile în care sunt acționar, așa încât solicit public ca materialele de acest tip să dispară de pe site. Niciuna dintre companiile mele nu a adus vreun prejudiciu vreunei persoane fizice, instituții, astfel încât solicit ca materialele care insinuează că firmele la care sunt acționar, despre care se spune că ar fi adus prejudicii, să dispară de pe site!”, a adăugat deputatul PNL.

Deși a avut posibilitatea să trimită pe adresa redacției Hunedoara Liberă un drept la replică, deputatul Hărău nu a făcut-o.

Comportamentul deputatului PNL de Hunedoara este tipic unui BARON local, care vrea să controleze tot ce scrie presa despre afacerile sale. În România, presa locală este supusă la presiuni inimaginabile. Libertatea cuvântului a devenit un lux departe de București, iar politicienii locali nu mai au nicio reținere în a se răfui public cu ziariștii și ziarele incomode.

Amintim conducerii PNL că articolul 30 din Constituția României prevede că: „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”; „Cenzura de orice fel este interzisă.”

UJRP protestează împotriva oricărei forme de suprimare a libertății prese și considerăm că prin comportamentul său, numitul Deputat încalcă grav prevederile Constituției României, cea pe care ar trebui să o apere ca membru în cel mai înalt for democratic din România.

În conformitate cu prevederile legale, Doamna Carmen Hărău nu are dreptul să denigreze sau exercite presiuni asupra publicației, cu atât mai puțin să intervină în politica editorială a oricărui mediu de presă. Are la dispoziție instrumentul dreptului la replică și, în cazul în care aceasta consideră că a fost calomniată sau i-au fost aduse atingeri imaginii sale ca politician, are la dispoziție Instituții ale statului prin care poate acționa: Poliție, Judecătorie, Tribunal, etc, în niciun caz presiuni și manipulări.

Vă atașam reportajele în cauză și vă solicităm să faceți publice sancțiunile aplicate Doamnei Deputat Carmen Hărău.

Cu respect,

Sorin Cehan, președinte UJRP

Bogdan Hăulică, director Hunedoara Liberă

LINK uri:

Carmen Hărău somează Hunedoara Liberă: „Să dispară articolele de pe site!” – http://hunedoaralibera.ro/carmen-harau-someaza-hunedoara-libera-sa-dispara-articolele-de-pe-site/

Așa s-a scris istoria! Luxten a iertat Hunedoara, Hărău – NU! – http://hunedoaralibera.ro/asa-s-scris-istoria-luxten-iertat-hunedoara-harau-nu/

DOCUMENT EXCLUSIV | Câți bani a „înghițit” firma deputatei Hărău din bugetul municipiului Hunedoara – http://hunedoaralibera.ro/document-exclusiv-cati-bani-a-inghitit-firma-deputatei-harau-din-bugetul-municipiului-hunedoara/

DNA: DOSARUL DE LA HUNEDOARA SE AFLĂ ÎN LUCRU– http://hunedoaralibera.ro/1dna-confirmat-oficial-dosarul-se-afla-lucru/

JUDECATĂ | Firma deputatei Hărău, în instanță cu DGASPC Timiș

http://hunedoaralibera.ro/judecata-firma-deputatei-harau-instanta-cu-dgaspc-timis/

EXCLUSIV! Documentul care ar putea face lumină în ancheta DNA de la Hunedoara – http://hunedoaralibera.ro/exclusiv-documentul-care-face-lumina-ancheta-dna-de-la-hunedoara/

Un oficial din GUVERN detonează BOMBA ANULUI în judeţul Hunedoara – http://hunedoaralibera.ro/un-oficial-din-guvern-detoneaza-bomba-anului-in-judetul-hunedoara/

 

 

 

Violeta Niculescu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII