Home DIASPORA NEWS România, prezentă la Europenele Universitare de handbal din Spania
România, prezentă la Europenele Universitare de handbal din Spania

România, prezentă la Europenele Universitare de handbal din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În perioada 1-9 iulie, handbalistele de la Universitatea „Ovidius” Constanţa vor reprezenta România la o nouă ediţie a Campionatelor Europene Universitare din Spania (Antequera), competiţie organizată de Universitatea din Malaga. Sportivele pregătite de lectorii universitari dr. Florin Cazan şi Adrian Georgescu şi-au câştigat dreptul de a ajunge în Spania la sfârşitul lunii mai, după ce au învins, în finala Campionatului Naţional Universitar, pe Universitatea Piteşti, scor 29-28.

În competiţia feminină, vor fi prezente zece instituţii universitare din Europa: Universitatea Malaga (Spania), Universitatea de Sport Koln (Germania), Universitatea Aveiro (Portugalia), Universitatea Primorska (Slovenia), Universitatea Nijmengen (Olanda), Universitatea Valencia (Spania), Universitatea Aksaray (Turcia), Universitatea Oslo (Norvegia), Universitatea Akdeniz (Turcia) şi Universitatea „Ovidius” (România). Acestea vor fi împărţite în două grupe a câte cinci formaţii, componenţa lor fiind stabilită sâmbătă dimineaţă, în şedinţa tehnică.

„Suntem pentru prima dată prezenţi la o asemenea competiţie. Indiferent cu cine vom juca, reprezentăm România şi trebuie să facem o figură cât mai frumoasă. Mulţumim tuturor celor care n-au sprijinit în drumul nostru către turneul final. Vom face tot posibilul să nu dezamăgim. Ca să luptăm pentru medalii, într-una din finale, ar trebui să terminăm grupa în primele două locuri”, a declarat antrenorul Adrian Georgescu.

Au apărut şi câteva modificări în lotul „ovidienelor”, faţă de competiţia de la Piteşti. Nu a putut onora prezenţa internaţionala Mădălina Zamfirescu, proaspăt transferată la Ferencvaros (Ungaria). Mai lipsesc Corina Bălănică şi Lorelai Andreea Magyari, în loc apărând Mariana Iorga şi Mihaela Petrescu.

Iată lotul complet: Monica Rusu, Andra Sandu şi Ana-Maria Bratu – portari; Bianca Tiron, Adriana Muşat, Anca Birton, Mariana Filip, Bianca Căldare, Mariana Iorga, Nicoleta Tudor, Mihaela Petrescu şi Oana Bică – în teren.

În concursul masculin, vor fi 12 universităţi, iar România va fi reprezentată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

SURSA: CugetLiber.ro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII