Home COMUNITATE Românul Denis Vulcan, campion la ciclism în Spania. Este numărul unu în clasamentul Federației Spaniole
Românul Denis Vulcan, campion la ciclism în Spania. Este numărul unu în clasamentul Federației Spaniole

Românul Denis Vulcan, campion la ciclism în Spania. Este numărul unu în clasamentul Federației Spaniole

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Denis Vulcan are 18 ani și din 2002 locuiește în Albatera, provincia Alicante. Românul a reușit performanța de a ocupa cea mai înaltă poziție în clasamentul individual al Federației Spaniole de Ciclism, la categoria Under 23.

Într-un interviu acordat publicației ciclo21.com, Denis vorbește despre începuturile carierei sale de sportiv și despre obiectivele pe care le are.

Pentru cei care nu te cunosc, cine este Denis Vulcan, unde locuiește și de ce locuiește în Spania?

„M-am născut la 18 august 1999, în Arad, România. Părinții mei, ambii de origine română, au ales Spania pentru a-mi putea oferi un viitor mai bun, dat fiind că situația economică nu era bună. Aveam doar trei ani când am venit în Spania, în localitatea Albatera, provincia Alicante. De trei ani particip la diferite competiții din lumea Ciclismului și fac parte din echipa Cartagena-Esetec.”

În afară de ciclism cu ce te mai ocupi?

„Anul acesta am luat bacalaureatul și aș vrea să studiez fizioterapie. De asemenea, mă pregătesc intensiv la engleză, pentru a obține certificatul pentru nivelul B2. Dar cel mai mult îmi doresc să obțin carnetul de conducere, pentru că e ceva esențial.”

Cum te-ai defini ca ciclist și în ce vrei să te specializezi?

„Cred că până acum m-am descurcat destul de bine, chiar dacă poate îmi lipsește acel zvâc exploziv pentru a termina un sprint. Mi-ar plăcea să am o specializare diversă pentru a putea participa în tururi de ciclism pe etape.”

Cu ce sportiv te-ai compara atunci când vorbim de stil?

„Adevărul e că niciodată nu m-am gândit. Dar aș vrea să spun că cicliștii mei favoriți sunt Adriano Malori, Rigoberto Urán și Tom Dumoulin.”

Poți să ne faci un scurt istoric al activității tale ca ciclist?

„Au fost etape extraordinare și etape în care nu am reușit să arăt tot ceea ce pot, dar din toate am avut mereu de învățat. Directorul Jesús Buendía mereu m-a sprijinit și m-a ajutat să-mi corectez defectele și să mă adaptez. În primul an competițional am reușit să mă mențin în primii zece.

Iar de-a lungul scurtei mele cariere aș vrea să amintesc de triumful meu în competiții pe etape la Memorial Pere Vilardebó, Circuito Cántabro y Vuelta a Talavera.”

Acum ești numărul unu în clasamentul individual al Federației Spaniole de Ciclism (RFEC), la categoria under-23. Te consideri cel mai bun junior din Spania?

„Sunt foarte bucuros de acest clasament al RFEC, dar nu cred că există „cel mai bun junior din Spania”. Există un grup cu același nivel, din care fac și eu parte, dar uneori trebuie să ținem cont că nu întotdeauna suntem în aceeași formă.”

Ce părere ai despre nivelul competițiilor din Spania?

„Nivelul este unul foarte bun, doar că mi-aș dori ca selecționata Spaniei să participe la mai multe competiții din afara țării. Sunt sigur că ar crește mult nivelul.”

Ne imaginăm că unul dintre obiectivele tale majore este să ajungi în rândul profesioniștilor, dar aș vrea să ne spui care este cel mai visat premiu?

„Cel mai mult mi-aș dori să particip la Turul de Ciclism al Franței și evident să-l câștig. Deocamdată mă limitez la a câștiga cât mai multe competiții, dar mereu voi visa la primul loc în Turul de Ciclism al Franței, fapt pentru care l-am transformat într-un obiectiv.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII