Home Eveniment VIDEO. Irlanda de Nord. Româncă bătută cu pietre de niște elevi: „ Tu nu ești fată, ești emigrantă”
VIDEO. Irlanda de Nord. Româncă bătută cu pietre de niște elevi: „ Tu nu ești fată, ești emigrantă”

VIDEO. Irlanda de Nord. Româncă bătută cu pietre de niște elevi: „ Tu nu ești fată, ești emigrantă”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ură de nestăvilit din partea unor elevi din Antrim, Irlanda de Nord. Aceștia au aruncat cu pietre într-o femeie care le spusese că este din România, relatează ziarulromânesc.net.

irlanda

Scenele de-a dreptul șocante au fost filmate de un alt adolescent și postate pe Facebook. Dialogul dintre elevi și femeie arată cărasismul se practică în Irlanda de Nord de la vârste fragede.

Femeia îi întrebă de ce dau cu pietre într-o fată. Unul dintre tineri, îmbrăcat în uniformă școlară, îi răspunde: „Tu nu ești fată, ești un imigrant. Nu ar trebui să fii în această țară. Ai viză ca să stai aici?”

Colegul acestuia adaugă: „Ai pașaport? Hai, arată-l!”

Femeia le spune că este din România, la care cel care filmează îi spune că este „atentator sinucigaș” și „transexual”.

Altul replică: „Nu ne plac românii!”

Pe toată durata conversației, unul dintre tinerii britanici aruncă cu pietre în femeie.

Videoclipul publicat pe Facebook are peste un sfert de milion de vizualizări și a fost condamnat de consilierii locali din Antrim.

Primarul orașului, , Noreen McClelland SDLP, a declarat pentru Belfast Llive: «Ce prezintă acest film este șocant și deranjant. Esterușinos să vedem cum această doamnă este abuzată verbal într-o astfel de manieră (…) Rasismul nu are ce căuta în societatea noastră și noi toți trebuie să luăm atitudine ca să ducem asta la capăt.”

Consilierul Neil Kelly a declarat: „Aceste lucruri nu reprezintă marea majoritate a oamenilor din Antrim care sunt primitori și prietenoșicu toată lumea. Mulți oameni și-au exprimat îngrijorarea și doresc să îi transmită victimei cele mai bune urări.”

Incidentul a fost raportat către poliție, care a confirmat că îl investighează și îi îndeamnă pe cei care au informații să le furnizeze oamenilor legii. Poliția a declarat că ancheta este în curs de desfășurare.

Mama unuia dintre agresori a postat pe Facebook o declarație în care arată că a fost cu fiul său la Poliție și că regretă incidentul. Ea a spus că a vizitat familia femeii în cauză pentru a-i cere scuze și că speră ca fiul său să înțeleagă că ceea ce a făcut a fost extrem de rău.

 

SURSA: ziarulromânesc.net

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII