Home Spania VIDEO. „Minerva contra Anubis”. Președintele catalan, Carles Puigdemont, sfidează Madridul: „#votarem”
VIDEO. „Minerva contra Anubis”. Președintele catalan, Carles Puigdemont, sfidează Madridul: „#votarem”

VIDEO. „Minerva contra Anubis”. Președintele catalan, Carles Puigdemont, sfidează Madridul: „#votarem”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Premierul separatist al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, și purtătorul de cuvânt al Generalitat, Joan María Piqué, au distribuit , joi, 28 septembrie, pe rețelele de socializare, un video dintr-o tipografie unde se imprimă buletine de vot pentru Referendum.

Clipul a fost postat de către consilierul pro separatist Bernat Castro și se vede cum mii de buletine de vot ies de sub tipar. Postat pentru prima dată în publicația spaniolă La Vanguardia și apoi pe Twitter, clipul este însoțit de mesajul „Imprimând toate detaliile referendumului” și haștag #votarem.

Puigdemont a distribuit imaginile și a scris „Minerva contra Anubis”, ironizând operațiunea poliției, denumită „Anubis”, prin care se încearcă împiedicarea referendumului pentru independența Cataloniei ce se preconizează a avea loc la 1 octombrie.

Minerva, în mitologia romană, este zeița înțelepciunii, a artelor și a strategiilor de război, în schimb Anubis, în mitologia egipteană, este zeița morții.

Potrivit sondajelor, chiar dacă 70% dintre catalani doresc un referendum legal, societatea rămâne profund divizată în ceea ce privește independența.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII