Home Eveniment 25 de românce, printre care și minore, traficate și exploatate sexual în Spania
25 de românce, printre care și minore, traficate și exploatate sexual în Spania

25 de românce, printre care și minore, traficate și exploatate sexual în Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

O rețea de criminalitate organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism pe relația România-Spania, a fost destructurată de polițiștii români de la combaterea criminalității și procurorii DIICOT.

policia-prostitutas-rumanas

În urma acțiunii au fost reținute cinci persoane în România, iar alte șapte au fost arestate în Spania.

Potrivit Evenimentul Zilei, luni, 9 februarie, au fost efectuate 17 percheziții în județul Prahova, fiind vizată o rețea formată din 23 persoane, specializată în infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism agravat.

Procurorii au dispus reținerea a cinci persoane au dispus măsura controlului judiciar față de alte șapte.
Potrivit anchetatorilor, încă din anul 2013, Gelu Gheorghe Lupu, Aurel Lupu, Nicoleta Dumitrescu, Valentin Vasile şi Florin Ilie au racolat și determinat să practice prostituția, prin exploatare, mai multe tinere, inclusiv minore care proveneau din familii dezorganizate.

Acestea erau racolate din României dar practicau prostituția pe teritoriul Spaniei, în zona Alicante. Au fost identificate până în prezent 25 de victime. Tot ieri, la sediul D.I.I.C.O.T – S.T Ploiești au fost audiate 25 de persoane.

La anchetă au participat autoritățile din Spania unde au fost de asemenea, desfășurate percheziții domiciliare în cursul lunii ianuarie. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Eurojust, fiind organizat trei întâlniri de coordonare cu participarea autorităților judiciare române și spaniole.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații şi Direcția Operațiuni Speciale iar la percheziții au participat şi jandarmi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII