Home Eveniment Au furat cablu de cupru în valoare de 80.000 de euro. Nouă localități au rămas fără telefonie și Internet
Au furat cablu de cupru în valoare de 80.000 de euro. Nouă localități au rămas fără telefonie și Internet

Au furat cablu de cupru în valoare de 80.000 de euro. Nouă localități au rămas fără telefonie și Internet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Guardia Civil din Valencia a reținut, vineri, 6 ianuarie, un român și trei spanioli, acuzați că au sustras cupru în valoare de 80. 000 de euro. Din cauza loviturii dată de cei patru, peste 10.000 de utilizatori au rămas fără linie telefonică.

cobre

Poliția a început ancheta în luna noiembrie a anului 2014, după ce au primit o sereie de sesizări cu privire la dispariția unei cantități însemnate de cabluri din cupru.

Conform anchetatorilor, cei trei spaniolii furau cablurile, după care i le videau unui român care deținea un puct de colectare de fier vechi în localitatea Xàtiva, provincia Valencia.

În urma anchetei, s-a stabilit că cei trei spanili „lucrau” după o metodă românească: tăiau cabluri în zone puțin populate, după care ardeau învelișul de platisc și rămâneau cu metalul.

Deși nu a participat activ la furturi, românul a fost acuzat de complicitate, deoarece nu a cerut actele de proveniență ale metalului cumpărat.

Autoritățile spun că valoarea prejudiciului se ridică la peste 80.000 de euro, iar în urma acestor acțiuni, peste 10.000 de abonați au rămas fără telefonie fixă, Internet și nu au putut apela serviciile de urgență.

Au fost afectat localități întregi precum Canals, L’Alcudia, Rotglà, Corbera, Ayacor, Cerdá, Llanera de Ranes, Vallés și Sellent.

S-a stabilit că au fost comise peste 12 furturi, însă au fost recuperați doar 200 de metri de cablu.

Cei patru au fost puși la dispoziția Judecătoriei de Instrucție numărul 1, din Xàtiva, unde urmează să li se stabilească pedepsele pentru infracțiunile comise.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII