Home POLITIC Iohannis a propus ambasador fiul unui prieten de familie
Iohannis a propus ambasador fiul unui prieten de familie

Iohannis a propus ambasador fiul unui prieten de familie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Fostul prim-ministru Victor Ponta vrea ca DNA sa înceapă urmărirea penală împotriva președintelui Klaus Iohannis, pentru conflict de interese, după ce acesta a propus ambasador în Danemarca și Islanda fiul unui prieten de familie, scrie Ziare.com.

ambasador

Este vorba de Mihai Alexandru Grădinar, fiul lui Ilie Grădinar, fost director al Energie Termica SA Sibiu și prieten de familie cu Iohannis.

Victor Ponta subliniază că, având în vedere că firma la care Ilie Grădinar a fost în subordinea autorităților locale din Sibiu, cazul ar putea fi unul de conflict de interese, vorbind despre raporturile comerciale sau de munca dintre Iohannis si Gradinar.

Potrivit articolului 301 din nou Cod Penal, conflictul de interese este definit astfel:

«Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru șotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică».

Klaus Iohannis nu poate fi pus sub urmărire penala de DNA, deoarece beneficiază de imunitatea funcției de președinte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII