Home Monden Anul 2016 va avea o secundă în plus. Iată și motivul
Anul 2016 va avea o secundă în plus. Iată și motivul

Anul 2016 va avea o secundă în plus. Iată și motivul

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Pentru a ajunge în 2017 va trebui să așteptăm cu o secundă mai mult, asta pentru că în noaptea dintre ani, la ora 00.00, se va mai adăuga o secundă în plus, scrie sciencealert.com.

Secunda „extra” este adăugată în toată lumea, indiferent de emisferă sau fus orar. Aceasta va avea rolul de a corela măsurarea timpului cu viteza de rotație a planetei.

Pământul are nevoie de o secundă în plus față de anul 2008 pentru a efectua o rotație completă, secundă suplimentară ce trebuie adăugată în dispozitivele de măsurare globale, susțin cei de la  sciencealert.com.

Pe măsură ce planeta se rotește mai lent, scade timpul astronomic măsurat cu 400 de ceasuri atomice super-precise.

Mișcarea de Rotație a Pământului reprezintă rotația planetei în jurul propriei axe. Dacă este observat dinspre Steaua Polară (Polaris), acesta se rotește în contrasens față de acele unui ceasornic.

„Această secundă în plus adăugată după cea din 30 iunie 2015, face posibilă alinierea timpului astronomic, care este neregulat și determinat de rotația Pământului. Ceasurile atomice care măsoară timpul au fost introduse în 1967, iar la nivel mondial sunt aproximativ 400 de astfel de dispozitive”, se arată într-un comunicat emis de Observatorul Astronomic din Franța și citat de aceeași sursă.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII