Home DIASPORA NEWS PSD dă Ministerul Diasporei pe mâna Baronului de Mehedinți. Eugen Nicolicea despre românii din afara țării:„hoți de buzunare”
PSD dă Ministerul Diasporei pe mâna Baronului de Mehedinți. Eugen Nicolicea despre românii din afara țării:„hoți de buzunare”

PSD dă Ministerul Diasporei pe mâna Baronului de Mehedinți. Eugen Nicolicea despre românii din afara țării:„hoți de buzunare”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Noul Cabinet va avea, în premieră în istoria post-decembristă, un minister special pentru românii de pretutindeni, anunță Agerpres.

Gazeta Românească a aflat din surse că pentru șefia acestui nou minister, una dintre variante este Eugen Nicolicea, liderul grupului PSD din Camera Deputaților. Zilele trecute, Nicolicea i-a batjocorit pe românii din străinătate care au stat la cozi în diaspora în 2014, comparându-i cu hoții de buzunare.

«E de discutat si ce fel de mobilizare a fost in 2014… daca a fost. Nu e greu sa faci o coadă la vot. Sunt adusi niste oameni care se misca de o asa maniera incat… gata, s-a format coada! (…) Știți cum se intampla cu hoții de buzunare din autobuze. Unul blochează o ușa si ceilalti aglomereaza…”, a spus Nicolicea, vineri 30 decembrie, la Antena 3, potrivit aktual24.ro.

Deputatul Nicolicea nu este la prima gafă: tot într-o emisiune la Antena 3, el a cerut ca Biserica Ortodoxă să-i excomunice pe procurorii DNA pentru că au îndrăznit să-l cheme pe mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, la audieri. Cunoscut ca baron de Mehedinți, Nicolicea a fost multă vreme omul lui Miron Mitrea în partid, supraviețuind căderii acestuia.

Pentru șefia ministerului diasporei se mai vehiculează numele deputatului de Vrancea Angel Tîlvăr, fost ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Potrivit Agerpres, structura noului Guvern va rămâne identică, în linii generale, dar vor fi înființate cel puțin patru noi ministere: un minister al turismului, un minister al apelor și pădurilor, un minister al românilor de pretutindeni și unul pentru IMM-uri și antreprenoriat.

otrivit ultimelor informații de la sfârșit de an, din guvern vor face parte numai reprezentanții PSD şi ALDE. După ce Klaus Iohannis l-a nominalizat, în 30 decembrie, ca premier desemnat pe Sorin Grindeanu, Dragnea vrea ca în 4 ianuarie noul guvern să depună jurământul.

Iată ultima variantă despre posibila componență a guvernului:

Români de Pretutindeni – Eugen Nicolicea / Angel Tîlvăr

Economie – Mihai Tudose

Interne – Gabriel Vlase/Mihai Fifor

Apărare/Comunicaţii – Georgian Pop

Externe – Bogdan Aurescu

Dezvoltare şi Administraţie Publică – Sevil Shhaideh/ Lia Vasilescu

Finanţe – Eugen Teodorovici

Fonduri europene – Marius Nica/ Cristian Socol

Transporturi – Mihai Fifor

Sănătate – Florian Popa/ Ionel Sinescu

Cultură – Daniel Barbu

Educaţie – Sorin Câmpeanu

Mediu – Daniel Constantin

Agricultură – Daniel Botănoiu

Energie – Andrei Gerea

Tineret şi sport – Gabriel Petrea

Relaţia cu Parlamentul – Steluţa Cătăniciu/Graţiela Gavrilescu

Sursa: GazetaRomânească

Foto: Flux24

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII