Home Eveniment Spania. Pedeapsă record pentru un român care și-a maltratat soția
Spania. Pedeapsă record pentru un român care și-a maltratat soția

Spania. Pedeapsă record pentru un român care și-a maltratat soția

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Viorel Niță, încarcerat în prezent într-o închisoare din oraşul Bilbao, Spania, a primit un total de șapte ani și jumătate pentru  fapte de violenţă comise asupra soţiei sale și a sorei acesteia. El va fi transferat într-un penitenciar din România pentru a-și executa pedepsa.

Prima condamnare, de un an, a primit-o pentru o faptă din 2010, atunci când a ameninţat-o pe sora soţiei sale cu moartea.

Fapta a avut loc într-un bar din localitatea localitatea Gernika, din provincia Vizcaya, Niţă a închis uşile localului şi a ameninţat-o pe sora soţiei sale cu un cuţit pentru a o suna pe partenera sa viaţă.

Justiţia din Spania l-a mai condamnat pe bărbat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru modul în care s-a comportat cu soţia sa, în perioada 2004-2010.

„Cât a locuit în Spania împreună cu copii săi minori şi cu soția sa, Irina Ursu , a supus-o pe aceasta în mod continuu la agresiuni fizice şi psihice, ce i-au determinat victimei o tulburare de adaptare mixtă cu predominarea de simptome de anxietate, necesitând tratament medical pentru vindecare“, au stabilit procurorii iberici.

De asemenea, Niţă a mai primit trei pedepse de câte 9 luni de închisoare pentru alte trei fapte de violenţă comisă împotriva iubitei sale.

O dată a lovit-o cu o scrumieră, altă dată cu pumnii, iar a treia oară a lovit-o cu capul de perete şi a strâns-o de gât.

Ieşeanul a mai primit 11 luni de închisoare şi pentru o faptă din 2007, atunci când a îndreptat spre soţia sa un obiect despre care i-a spus că e pistol, spunându-i că a cumpărat arma pentru ea şi că, dacă îl va părăsi, „îi va distruge faţa“.

Tot o pedeapsă de 11 luni de închisoare a primit ieşeanul şi după ce a încălcat un ordin de protecţie emis de judecători împotriva sa, prin care i se interzicea să se apropie de soţia sa.

Judecătorii din Bilbao au contopit toate pedepsele şi au stabilit șapte ani şi jumătate de închisoare pentru bărbat.

Dispune transferarea persoanei condamnate Niţă Viorel, în prezent deţinut în Penitenciarul Bilbao din Spania, într-un penitenciar din România, pentru continuarea executării pedepsei totale de 7 ani şi 6 luni închisoare“, au stabilit judecătorii ieşeni, la finele săptămâni trecute, conform ziaruldeiași.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII