Home LEGISLAȚIE Atenție, șoferi! Radare noi pe autostrăzile din Spania
Atenție, șoferi! Radare noi pe autostrăzile din Spania

Atenție, șoferi! Radare noi pe autostrăzile din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Direcția de Trafic din cadrul Guardia Civil și-a mărit flota de mașini echipate cu radar cu 50 de autovehicule, cu dispozitive de ultimă generație, anunță instituția într-o notă de presă.

radar  2

Modelul ales este Citoren C4 Picasso, dotat cu un senzor frontal, montat chiar sub sigla automobilului; de asemenea, pe bara de protecție a automobilelor au fost montate blițuri pentru a înbunătăți calitatea imaginii în condiții de luminozitate scăzută.

Pe dinafară nu mai există nici un fel de semne care pot identifica radarele mobile, excepție făcând gemurile din spate ale mașiinii care sunt de culoare închisă.

Antenele de lungă și scurtă distanță sunt montate în interiorul automobilului.

Guardia Civil declară că modelul de radar montat pe C4 Picasso nu este unul laser și nu poate fi găsit de dectectoarele radar.

Ultimile reglementări legislative rutiere din Spania interzic folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar.

Sancțiunile impuse sunt de două feluri, pe de o parte șoferii primesc o amendă de 200 de euro și pierd trei puncte pentru detector radar, iar pentru inhibitor amenda este de 6.000 de euro și șase puncte penalizare.

DGT (Direcția generală de trafic) marchează porțiunile de carosabil unde se pot afla radere mobile, dar nu sunt specificate locurile exacte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII