Home Eveniment Catalonia. Haos în aeroporturi, gări și autogări. Recomandările Ministerului transporturilor spaniol
Catalonia. Haos în aeroporturi, gări și autogări. Recomandările Ministerului transporturilor spaniol

Catalonia. Haos în aeroporturi, gări și autogări. Recomandările Ministerului transporturilor spaniol

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ministerul Transporturilor spaniol a decretat ca toate sectoarele din Catalonia să asigure un procentaj minim de activitate, transmite 20minutos.es.

Referindu-se la transportul aerian din zonă, adminstrația a anunțat că cele mai afectate aeroporturi sunt El Prat, Reus, Girona-Costa Brava și Sabadell. În aceași situție aflându-se și Centrul de control aerian Enaire, din localitatea Gava, unde se operează la o capacitate de 60%.

AENA, furnizorul de servicii aeroportuare spaniol, a anunțat că în Barcelona se lucrează la o capacitate de 23%, în Girona 29%, în Reus 34%,  iar în Sabadell 56%.

„În ceea ce privește companiile aeriene și agenții care asigură serviciile de handlingn au obligativitatea de a lucra la capacitate maximă”, se arată în documentul emis de către Ministerul Transporturilor spaniol, citat de publicația 20minutos.

„Transportul în comun va fi asigurat într-o proporție minimă de 50%”, se mai arată în decretul ministerului.

Pentru cei care urmează să călătorească,  Ministerul Transporturilor spaniol recomandă „să verificați dacă autobuzul, trenul sau avionul dumneavoastră va circula. Din cauza grevei e posibil să se anuleze sau să aibă întârzieri majoare”.

Guvernul Catalan (La Generalitat) a anunțat că metrourile și autobuzile vor circula la o capacitate minimă de 25%, doar la orele de vârf.

RENFE, compania națională feroviară, a comunicat că pe perioada grevei  vor circula 33% din trenurile regionale din Catalonia, iar cele de lungă distanță și cele de mare viteză la o capacitate aproximativ 75%.

Catalonia se află în grevă generală, pentru a condamna cu fermitate violențele poliției spaniole în încercarea de a opri referendumul de independență din 1 Octombrie.

Toate școlile și universitățile au avut porțile închise, doar spitalele lucrează în regim de urgență.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII