Home Eveniment Cei opt români morți în accidentul din Alicante vor fi repatriați
Cei opt români morți în accidentul din Alicante vor fi repatriați

Cei opt români morți în accidentul din Alicante vor fi repatriați

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

”Corpurile neînsuflețite ale celor opt români morți în accidentul de circulație din Cox, Alicante, vor fi repatriate”, asigură Ministerul Afacerilor Externe.

Cele opt victime, trei bărbați, trei femei și doi copii, membri ai aceleiași familii, călătoreau într-un microbuz pe autostrada A7, marți, 22 iunie. La kilometrul 538, în apropierea orașului Cox, Alicante, un camion care venea din sens opus a trecut peste bara metalică de pe mijlocul șoselei și a lovit microbuzul în plin.

Microbuzul a fost proiectat în afara autostrăzii și a luat foc.

Singurul supravieţuitor al accidentului este şoferul camionului.

Imediat după accident, autoritățile din România au trimis celor spaniole probe ADN prelevate de la rudele de gradul întâi ale victimelor.

”Procedura de identificare a victimelor pe baza probelor ADN este una standard și asigură, fără niciun dubiu, identitatea persoanelor implicate în accident. Această procedură, alături de o altă serie de formalități, ajută la emiterea documentelor de repatriere”, a declarant pentu Inforoes Aurelia Grosu, Director Adjunct al Direcției de Comunicare a MAE.

Potrivit Aureliei Grosu, compania de asigurare a camionului s-a arătat dispusă să sprijiine autoritățile românești în ceea ce privește cheltuielile de repatriere a celor opt români.

”Dacă la finalizarea anchetei, care în momentul de față se află în desfășurare, firma asiguratoare nu va acoperi în totalitate cheltuielile de repatriere, MAE și reprezentanții săi în teritoriu se vor implica direct în găsirea unei soluții pentru ca cele opt victime să fie aduse în România” a mai declarat Grosu.

”Din păcate, până la finalizarea anchetei de către autoritățile spaniole, MAE nu poate emite niciun comunicat oficial cu privire la la cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul” a mai precizat aceasta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII