Home POLITIC Consiliul Românilor de Pretutindeni cere Președintelui României și Premierului să încalce Constituția. Ultimatum: „Răspuns în termen de 10 zile”
Consiliul Românilor de Pretutindeni cere Președintelui României și Premierului să încalce Constituția.  Ultimatum: „Răspuns în termen de 10 zile”

Consiliul Românilor de Pretutindeni cere Președintelui României și Premierului să încalce Constituția. Ultimatum: „Răspuns în termen de 10 zile”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

«Sperăm ca dumneavoastră să ne puteți sprijini, și mai ales, să puteți face presiune pentru a cere introducerea pe ordinea de zi a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului subiecte care necesită atenție, în acest caz validarea Consiliului Românilor de Pretutindeni».

congres

Am citat dintr-o scrisoare semnată de președintele fantomaticului ”Consiliu al Românilor de Pretutindeni”, Marius Livanu , adresată nici mai mult, nici mai puțin decât președintelui și premierului României, Klaus Iohannis și Dacian Cioloș. Livanu nu se oprește aici, el dă ultimatum Președintelui României, Klaus Iohannis: ”Răspuns în termen de 10 zile”. Incredibil!

Care Consiliu? Cel format cu ocazia organizării Congresului Românilor de Pretutindeni, o acțiune plătită din bani publici care ar fi trebuit să aibă ca rezultat înființarea unei instituții de legătură între România și Diaspora. În realitate, întâlnirea a avut loc cu multe nereguli. Din cauza acestor nereguli flagrante, pe care presa din diaspora le-a semnalat, Consiliul Românilor de Pretutindeni nu poate obține avizul Parlamentului, ceea ce echivalează cu inexistența sa.

Disperarea președintelui acestui for inexistent de a obține aprobarea Parlamentului pentru a se înșuruba pe fotoliu duce la asemenea enormități.

Marius Livanu, pastor penticostal de profesie, dovedește faptul că nu cunoaște principiile de bază ale unei societăți democratice: separația puterilor în stat este unul dintre acestea, puterea executivă NU poate face presiuni asupra puterii legislative. Cu atât mai puțin președintele României, garantul echilibrului puterilor în stat.

Cererea vine după mai bine de trei luni de inactivitate, singurele informații care au apărut în presă fiind cele referitoare la reacțiile oarecum nepotrivite ale unor membri, precum și participarea (nu s-a înțeles în ce calitate) la o acțiune organizată în județul Suceava, pe teme de interes pentru diaspora. Fără niciun rezultat însă…

În interiorul Consiliului există numeroase conflicte între membri. Se aduc jigniri, acuzații, se fac schimburi de replici vulgare, nimic însă pentru a organiza o activitate în sprijinul românilor din străinătate MAI MULTE DETALII AICI!

Sorin Cehan, Andi Rădiu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII