Home POLITIC Ești plătit dacă semnezi lista USR pentru parlamentare. Inițiator: „Io sunt un om LIBER si fac ce pot si ce ma tine muschiul”
Ești plătit dacă semnezi lista USR pentru parlamentare. Inițiator: „Io sunt un om LIBER si fac ce pot si ce ma tine muschiul”

Ești plătit dacă semnezi lista USR pentru parlamentare. Inițiator: „Io sunt un om LIBER si fac ce pot si ce ma tine muschiul”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

La scurt timp după ce Nicușor Dan, liderul Uniunii Salvați România (USR), a încercat să își mobilizeze simpatizanții pe Facebook pentru strângerea de semnături necesare participării la alegerile parlamentare, au și apărut suspiciuni de fraudă electorală.

Un individ care se declară simpatizant al formațiunii conduse de Nicușor Dan, din Cluj, oferă 10 lei în schimbul unei semnături pentru lista USR.

Cel care se prezintă pe Facebook drept Caton Musceleanu a făcut oferta pe pagina sa de personală, însă tot acolo postează un link care te trimite, prin redirecționare, pe site-ul USB.

USR

 

USR foto

USB

 

 

Dar individul nu dă oricui posibilitatea să facă un ban din semnături pentru USR. Ca să intri în schemă, trebuie în primul rând să ai un CV corespunzător. Apoi, spune el, nu este ilegal să dai bani din contul personal pentru o cauză pe care o simpatizezi:

„Dumneavoastră cand faceți piața pe banii dumneavoastră transmiteți un fax la guvern?”.

USR

Acceptă, totuși, să dezvăluie schema prin care poți să câștigi niște bani ajutând la strângerea de semnături pentru partidul lui Nicușor Dan. Asta implică niște „muncă la negru”, dar pentru restul lumii ești „voluntar”.

Citiți și vă minunați: „io va angajez la negru adica voluntar pt restul lumii , dumneavoastra va faceti treaba adica voluntar pt restul lumii si duceti semnaturile la corturi voluntar pt restul lumii si astfel ei castiga semnaturi si sanse egale de a intra in competitie si dumneavoastra va castigati banul pt munca”. (conversația a fost reprodusă fără intervenția editorului – n. red.)

USR B

 

Despre sursa fondurilor, omul spune că sunt din contul său privat.

Musceleanu a comentat și pe o altă pagină de Facebook: „vrei sa spui ca semnaturile stranse de lideri romi nu-s valide ??? Doar nu crezi ca sau inscris la strans semnaturi cei din grupul expertilor POSDRU unde vrea Dinu sa dea share” 

Caton s-a eschivat la întrebarea noastră despre modul în care se face tranzacția banilor pentru semnăturile strânse și a devenit foarte iritat atunci când a fost întrebat dacă știe că ceea ce face este împotriva legii.

„Io sunt un om LIBER si fac ce pot si ce ma tine muschiul dumneavoastra la fel ok ?”, a spus individul. Mai mult, tot el ne acuză că suntem „fără simț moral” atunci când a descoperit că discută cu reprezentantul unui ziar.

USR

 

Am încercat de mai multe ori să luăm legătura cu Nicușor Dan, liderul Uniunii Salvați România dar acesta nu a răspuns la telefon. Așteptăm o poziție oficală din partea USR privind această situație.

 

Violeta Niculescu

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII