Home COMUNITATE Deputatul Doru Coliu cere audierea fostului ministru al Diasporei: „A favorizat anumite organizații în detrimentul altora”
Deputatul Doru Coliu cere audierea fostului ministru al Diasporei: „A favorizat anumite organizații în detrimentul altora”

Deputatul Doru Coliu cere audierea fostului ministru al Diasporei: „A favorizat anumite organizații în detrimentul altora”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Deputatul de Diaspora, Doru Coliu, va sesiza Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților ca urmare a articolelor apărute în mai multe publicații membre ale Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni în care au fost prezentate unele nereguli apărute la Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, actual Minister al Românilor de Pretutindeni.

Deputatul Coliu a publicat pe pagina sa de Facebook, duminică, 15 ianuarie, un comunicat de presă cu privire la aceste aspecte.

„Comunicat de presă :

Ca urmare a mai multor articole apărute în mai multe publicații membre ale Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni în care au fost prezentate unele nereguli apărute la Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni , actual Minister al Românilor de Pretutindeni , Deputatul de Diaspora Doru Coliu , va sesiza Comisia pentru românii din afara graniţelor țării din Camera Deputaților pentru audierea fostului Ministru Delegat al DRRP , Maria Ligor .
«Potrivit celor publicate de presă românească din diaspora , doamna fost Ministru a semnat pentru finanțarea a 14 proiecte fără sa respecte o serie de aspecte cuprinse în Ghidul de finanțare pentru proiecte din Diaspora.
Consider că doamna fost Ministru delegat a favorizat anumite organizații în detrimentul altora și trebuie să dea explicații cu privire la aceste lucruri !»
«Organizațiile și presa din diaspora sunt o parte vitală a promovării și conservării limbii , culturii și tradițiilor românești peste hotare , iar atunci când au nevoie de ajutor din partea statului român, nu trebuie să existe nici un fel de discriminare . Organele abilitate trebuie să sprijine aceste organizații și să le încurajeze în munca lor , nu să le pună bețe în roate . Federațiile, Asociațiile, profesorii LCCR și presa de limba română din afara graniţelor țării sunt principalii piloni de difuzare a informațiilor necesare comunităților de români de pretutindeni și trebuie apreciate la adevărata lor valoare și nu descurajați !
Voi încerca să fac tot ceea ce îmi sta în putință pentru ca viitoarele proiecte finanțate să fie în favoarea tuturor românilor și nu a unei clientele abonate an de an la banii publici în mod nejustificat temeinic!»

Deputat de Diaspora Doru Coliu”

Doru Coliu Diaspora Maria Ligor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII