Home COMUNITATE Omul lui Iohannis, pus consul la Barcelona. Liberalul Pleșa, uns în funcție pe ultima sută de metri de Guvernul Cioloș
Omul lui Iohannis, pus consul la Barcelona. Liberalul Pleșa, uns în funcție pe ultima sută de metri de Guvernul Cioloș

Omul lui Iohannis, pus consul la Barcelona. Liberalul Pleșa, uns în funcție pe ultima sută de metri de Guvernul Cioloș

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Manuel Pleşa, fostul consul general de la Sevilla, a fost numit, miercuri 21 decembrie 2016, Consul General al României la Barcelona, în urma unei măsuri adoptate pe ultima sută de metri de Guvernul Cioloș.

Pleșa o va înlocui pe Geanina Boicu, care şi-a început misiunea în 21 februarie 2013.

Cine este Manuel Pleșa?

Printre cei care s-au aflat în apropierea preşedintelui Klaus Iohannis în campania electorală a fost liberalul Manuel Pleşa. El i-a fost aproape Președintelui în mai multe momente cheie.

Plesa Cionsul La Barcelona

„Ușor de remarcat într-o mulțime așa cum lesne s-a putut observa în campania de la prezidențialele din 2014, când a prestat pe post de bodygard personal al candidatului PNL, Klaus Iohannis. Atunci a părut că joacă în rolul anume croit pentru el, acela în care doar trebuia să privească încruntat și vigilent pe deasupra capetelor tuturor gata să-l identifice pe imprudentul agresor, mimând un aer sever și dominant, abordând o mină gravă și preocupată. Deschidea cu mână sigură calea prin mulțime pentru Johannis ca un adevărat maestru de ceremonii. Unii îl vedeau ambasador. Alții pariau că va fi viitorul șef al SPP.  Oricum mai toți îi prevesteau o carieră fulminant-ascendentă. Se găsea într-o proximitate prea promițătoare ca să nu urce și el în vreo șa de demnitar public”, scrie vranceaaltfel.ro.

Pleşa a intrat în diplomaţia economică în 2007, în urma unui concurs organizat de Ministerul Economiei, condus la vremea respectivă de liberalul focşănean Varujan Vosganian.

Ulterior, el a fost trimis de Guvern să reprezinte interesele economice ale României la Ankara, în Turcia şi în Spania, la Sevilla.

A intrat apoi în Ministerul Afacerilor Externe, în timpul guvernării USL.

Manuel Pleşa a fost văzut de mai multe ori în apropierea lui Klaus Iohannis, în timpul ieşirilor sale publice, inclusiv la dezbaterile televizate din turul doi.

După ce Iohannis a câştigat alegerile, a fost făcută publică o fotografie de la filmarea celebrului clip electoral cu ceasul care i-a aparţinut străbunicului noului preşedinte, în care Manuel Pleşa apare alături de Felix Tătaru şi echipa GMP.

În clipul electoral, Iohannis afirmă că ceasul primit în dar merge şi după 100 de ani. Acum va da, cel mai probabil, ora exactă şi de la Cotroceni. «Numai lucrul bine făcut dă rezultate trainice. Dacă şi tu crezi la fel, haide să descoperim împreună o altfel de Românie: normală!», spunea candidatul Iohannis în clipul său de promovare, filmat cu echipa GMP.

Acum se pare că Manuel Pleșa, rechemat în țară de fostul premier Ponta, va da ora exactă de la Barcelona.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII