Home COMUNITATE Un deputat de Diaspora vrea cimitire românești în străinătate. „Să fim îngropați strămoșește”
Un deputat de Diaspora vrea cimitire românești în străinătate. „Să fim îngropați strămoșește”

Un deputat de Diaspora vrea cimitire românești în străinătate. „Să fim îngropați strămoșește”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Deputatul PMP de Diaspora, Doru Coliu, s-a întâlnit luni, 13 februarie, cu Preasfințitul Episcop-Vicar Patriarhal, Varlaam Ploieșteanu, secretar al Sfântului Sinod, pentru a propune conducerii Bisericii Ortodoxe Române înființarea unor cimitire românești în afara granițelor.

Patriarhal Varlaam Ploieșteanu a promis că va face o analiză a legislației privind înființarea cimitirelor și va cere ajutorul Preasfințitului Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei pentru sprijinirea acestui demers.

Secretarul Sfântului Sinod a mai spus că va avea discuții pe această temă și cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din Italia, Germania, Franța și Marea Britanie, precum și din alte țări unde există comunități mari de români.

„Situația românilor care mor în străinătate este un subiect extrem de delicat, dat fiind faptul că Statul Român nu dispune de fonduri pentru repatrierea acestora. Există și situația în care rudele defunctului, stabilite într-o altă țară, doresc să-l îngroape în statul rezident. Am început aceste demersuri din dorința de a oferi românilor ca cei dragi care au decedat să fie îngropați după datinile strămoșești și după tradițiile Bisericii Ortodoxe Române”, a precizat deputatul Doru Coliu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII