Home POLITIC Noul ministru al Românilor de Pretutindeni este actorul Bogdan Stanoevici
Noul ministru al Românilor de Pretutindeni este actorul Bogdan Stanoevici

Noul ministru al Românilor de Pretutindeni este actorul Bogdan Stanoevici

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Luni premierul, Victor Ponta, l-a propus pe actorul Bogdan Stanoevici pentru portofoliul de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni în viitorul Cabinet. Marți, 4 martie, Comisia Parlamentară pentru Românii de Pretutindeni l-a numit pe Stanoevici, ministru Românilor de Pretutindeni.
Noul ministru desemnat nu face parte din nici o formațiune politică. Numirea lui a surprins pe toată lumea în condițiile în care se aștepta numirea unui membru a PSD Diaspora sau a unui deputat/senator din rândurile comisiilor pentru românii din afara granițelor.
Fostul component al grupului SONG, poreclit Coco, a fost votat de comisie cu scorul de 13 la 6 pentru.

Despre proaspătul ministru,deputatul Aurelian Mihai a spus: «Domnul Stanoevici, necunoscut mie până în prezent, are atuul anilor petrecuţi în diaspora, 22 de ani în Franţa. Asta nu înseamnă însă că e la curent cu problemele specifice românilor din străinătate. Se vede că este un om cultivat, dar încă o dată subliniez, necunoscător al problemelor, aşa cum noi le cunoaştem în diaspora.”

Întrebat despre *planuri si strategii*, Stanoevici a subliniat necesitatea unui Congres a Românilor de Pretutindeni.

Despre fostul ministru, Cristian David, deputatul Aurelian afirmă că «punctul forte al dumnealui era discursul pe care îl avea. Unul dintre cele mai bine pregătite.»
Biografie
Bogdan Stanoevici s-a născut pe 22 ianuarie 1958, la București, și a absolvit Universitatea Natională de Artă Teatrală și Cinematografică «Ion Luca Caragiale» din Capitală în 1982.
În anii ’80, el a interpretat o serie de roluri principale în teatru și film – precum cele din «Noi, cei din linia întâi» de Sergiu Nicolaescu (1985) sau «Sania albastră» de Ioan Cărmăzan (1987) – și era unul dintre cei mai cunoscuți membri al grupului SONG.
În mai 1989, Stanoevici a plecat din țară și s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera de actor.

El s-a restabilit definitiv în Romania în anul 2011, după ce a revenit în țară cu ocazia premierei filmului israelo-franco-român «Misiunea directorului de resurse umane», în regia lui Eran Riklis.
În țară, Stanoevici a mai jucat în mediumetrajul lui Lucian Pintilie «Tertium non datur» (2006) și în lungmetrajul «Portretul luptătorului la tinerețe» de Constantin Popescu (2010). În prezent, joacă un rol principal în lugmetrajul «Cel ales».
Numele lui Bogdan Stanoevici era vehiculat din luna decembrie, a anului trecut, ca urmând să fie numit în funcția de președinte-director general al Centrului Național al Cinematografiei (CNC), dupa interimatul lui Mihai Ioan Kogălniceanu. De asemenea, în februarie, au existat zvonuri că acesta ar urma sa fie numit la ICR Berlin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII