Home COMUNITATE Explodează prețul la uleiul de măsline. Recoltele din Spania au fost distruse de inundații
Explodează prețul la uleiul de măsline. Recoltele din Spania au fost distruse de inundații

Explodează prețul la uleiul de măsline. Recoltele din Spania au fost distruse de inundații

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Prețul uleiului de măsline va crește puternic, din cauza vremii nefavorabile din Spania și Italia,  conform Sistemului informațional al prețului la origine a uleiului de măsline (PoolRed) gestionat de Fundația pentru promovarea și dezvoltarea producției de ulei de măsline.

Din octombrie 2016, prețul uleiului extravirgin a crescut cu aproape o treime, informează aceeași sursă. Astfel, în Italia și Spania, un litru de ulei de măsline costă peste cinci euro.

Criza uleiului se adaugă la cea a dovleceilor, vinetelor și a salatei Iceberg, culturi afectate de asemenea de condițiile meteo nefavorabile, informează Bloomberg.

Impactul prețurilor crescute se răsfrânge deja în sectorul restaurantelor.

Prețurile uleiului de măsline au devenit mai volatile din cauza vremii imprevizibile din ultimii câțiva ani, iar producția globală ar urma să scadă cu aproximativ 8%, în acest sezon, potrivit companiei de date Mintec.

Vremea caldă și umedă din Italia a atras muștele la florile de măslin, contribuind la dezvoltarea bacteriilor și reducând considerabil recoltele. Din această cauză, producția din Italia ar putea scădea în sezonul 2017 cu până la 50%, informează Mintec.

În Grecia, valurile de căldură din primăvara trecută ar urma să reducă producția cu circa 25%, în vreme ce în Andaluzia, principala regiune cultivatoare de măslini, recoltele au fost distruse de inundații și de temperaturile scăzute.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII