Home Eveniment Spania. Un șofer român transporta irakieni ilegal spre Marea Britanie
Spania. Un șofer român transporta irakieni ilegal spre Marea Britanie

Spania. Un șofer român transporta irakieni ilegal spre Marea Britanie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un şofer român a fost arestat în Spania, după ce în camionul frigorific pe care îl conducea spre Marea Britanie au fost găsiţi opt irakieni, dintre care patru copii, relatează AFP.

«După ce au primit un apel telefonic anonim ieri (vineri, 10 martie), agenţi ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (…) şi au găsit în interior opt irakieni, toţi perfect sănătoşi», a transmis pentru AFP Garda Civilă a provinciei Teruel.

În camion erau patru adulţi şi patru copii de 2, 5, 8 şi 10 ani. Niciunul nu avea vreun document asupra lui, însă în urma anchetei s-a stabilit că toţi sunt de naţionalitate irakiană.

Camionul plecase din provincia Murcia, situată în sud-estul Spaniei şi se îndrepta spre Marea Britanie. Autovehiculul era condus de un șofer român.

«Şoferul camionului, un cetăţean român de 37 de ani, a fost arestat pentru trafic de fiinţe umane», a anunţat Garda Civilă.

«Nu ştim deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania», a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile.

Potrivit presei spaniole, luna trecută, o familie sin Irak a fost găsită într-un camion frigorific în aceeaşi provincie şi pe aceeași şosea, A23. Pe data de 27 august 2015, poliţiştii austrieci au găsit, 71 de imigranţi morţi prin asfixiere, într-un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria.

Sursa: MEDIAFAX

Foto: express.co.uk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII