Home POLITIC FADERE: Promisiunile făcute Diasporei la alegeri nu au fost îndeplinite
FADERE: Promisiunile făcute Diasporei la alegeri nu au fost îndeplinite

FADERE: Promisiunile făcute Diasporei la alegeri nu au fost îndeplinite

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) a emis un comunicat de presă prin care atrage atenția asupra faptului că au trecut 100 de zile de la evenimentele petrecute la Alegerile Prezidențiale din 2014, iar promisiunile făcute de politicieni nu s-au concretizat în nici un fel.

„100 de zile de așteptare

 

fadere- 100 de zile

Au trecut mai mult de 100 de zile de la Alegerile Prezidențiale din 16 noiembrie 2014 și nici una dintre cele trei promisiuni făcute de către politicienii românilor din diaspora, nu a fost îndeplinită.

1. În ciuda faptului că FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) trimisese pe 21 septembrie 2014 o scrisoare prin care cerea secții de vot pentru toate comunitățile mari de români, reprezentanții Guvernului României au decis să împiedice votul românilor din diaspora cu bună știință și astfel au pus la dispoziție de 3 ori mai puține secții de vot.

Ni s-a promis că se va face lumina, că se vor găsi vinovații și că vor fi trași la răspundere. Până în acest moment nu s-a întâmplat nimic din toate acestea.

2. Președinții secțiilor de vot din diaspora (angajați MAE, diplomați) au îngreunat cu bună știință votul, au ascuns ștampilele de vot, au închis secțiile de vot înainte cu 15, 30, sau chiar 45 de minute. Au chemat organele de poliție din țările în care erau, instigându-le împotrivă românilor care așteptau la coadă.

Ni s-a promis că se va face o anchetă și că aceste persoane vor fi rechemate imediat în țara. După 100 de zile ei ocupă în continuare aceleași funcții de consuli, sau ambasadori, comportându-se față de comunitatea românească cu aceeași aroganța.

3. Pentru foarte mulți români din diaspora, oricâte secții de vot s-ar deschide, din cauza distanțelor mari, ei tot nu ar putea vota.

Ni s-a promis crearea unui registru electoral, implementarea votului prin corespondența și a votului electronic. Până în acest moment au fost două inițiative legislative, însă ambele au fost respinse în parlament.

Ar fi un dezastru dacă și aceste promisiuni făcute românilor din diaspora ar rămâne doar niște simple declarații politice. Între gălețile și brichetele împărțite votanților din România și aceste promisiuni aruncate alegătorilor din diaspora, există o singură diferență: acestea din urmă nu au costat nimic. Nu degeaba sunt numite promisiuni „gratuite”. Sperăm totuși că cineva …să plătească” a declarat Daniel Țecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Sursa: Biroul de presă FADERE

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII