Home COMUNITATE După noi, potopul! Fostul ministru tehnocrat al Diasporei, Maria Ligor, a aprobat finanțări ilegale
După noi, potopul! Fostul ministru tehnocrat al Diasporei, Maria Ligor, a aprobat finanțări ilegale

După noi, potopul! Fostul ministru tehnocrat al Diasporei, Maria Ligor, a aprobat finanțări ilegale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Înainte să plece de la Departamentul Românilor de Pretutindeni, transformat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, ministrul Maria Ligor a aprobat o serie de finanțări fără respectarea legii, arătând o adevărată bătaie de joc la adresa proiectelor precedente, unde finanțările au fost pur și simplu hăcuite.

maria ligor

Astfel, cu toate că, în conformitate cu legea, proiectele trebuie să obțină minim 50 de puncte pentru a primi finanțare de la statul român, la ultima sesiune au fost aprobate proiecte cu punctaje mult mai mici.

Mai mult decât atât, astfel de proiecte, cu 20-30 de puncte, au fost finanțate în proporție de 100%, în timp ce, pentru proiectele din primăvara anului 2016 au fost respinse proiecte cu 45-47 de puncte și au fost acordate finanțări cu sub 50% din sumele cerute inițial.

Ciudat este că de pe site-ul Departamentului a dispărut și Ghidul de Finanțare, acolo unde scria că un proiect este admis dacă întrunește minim 50 de puncte. Acest fapt rezulta și din lista cu proiectele aprobate în februarie 2016, unde nu au primit finanțare proiectele care au obținut sub 50 de puncte.

ghid

Este posibil să fi fost schimbat Ghidul de Finanțare, însă acest lucru nu a fost anunțat, iar pe site-ul Departamentului nu apare vreo mențiune în acest sens.

Mai jos găsiți proiectele finanțate cu multă generozitate de fostul ministru Ligor, cu doar câteva zile înainte să părăsească funcția, în timp ce alte proiecte aprobate în luna februarie au fost pur și simplu sabotate de funcționarii DPRRP, subiect asupra căruia vom reveni în curând.

Comisia de evaluare din cadrul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) a aprobat, în  sesiunea de finanțare 15 octombrie – 1 decembrie 2016, 14 proiecte și a respins 1.

2 Noiembrie

2.11

 

14 noiembrie

14.11

 

 

22 noiembrie

22.11

28 noiembrie

28.11

 

29 noiembrie

29.11

Foto: AGERPRES

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII