Home DIASPORA NEWS Caz incredibil de rasism în Italia. „Copilul e român? Să meargă pe jos la școală!”
Caz incredibil de rasism în Italia. „Copilul e român? Să meargă pe jos la școală!”

Caz incredibil de rasism în Italia. „Copilul e român? Să meargă pe jos la școală!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Primăria din Cantagallo, localitate situată în regiunea Toscana, a refuzat transportul școlar pentru un elev român care locuiește cu părinții într-o mică zonă, la doar 1,8 km de ruta zilnică, motivând că sunt cheltuieli enorme care apasă pe spatele locuitorilor. Calculul făcut de primărie dă niște cifre halucinante: circa 10 euro pe km și întârzieri de 40 de minute pentru 3,6 km în total.

Tatăl copilului, Daniel Harbu, a făcut denunț penal: ”E o dovadă clară de rasism”, ne-a declarat el în exclusivitate, ”nu poți să refuzi unui copil transportul școlar și să minți că sunt cheltuieli care ar apăsa pe spatele locuitorilor. Motivul e altul: am denunțat mereu ilegalitățile care se petrec în această localitate de ani buni. E o răzbunare din partea primarului.”

Daniel Harbu are 33 de ani, este originar din Buftea-București iar în prezent locuiește împreună cu soția, copilul și părinții într-o zonă a comunei Catagallo, în provincia Prato. A venit în Italia în anul 2002 iar de atunci afacerile sale au mers ca pe roate. Și-a înființat firme de amenajări interioare, a cumpărat utilaje iar în momentul când afacerile s-au mărit, a decis să se munte ”undeva mai la munte”. A ales acea zonă deoarece era mai izolată iar una dintre ideile sale de afaceri era să înființeze și o firmă agricolă. A cumpărat teren și cam tot ce era construcție în acea mică așezare.

Nu duce lipsă de bani iar problema transportului pentru copil nu e legată de cheltuieli, ci de faptul că își dorește pentru fiul său o viață cât mai normală. ”În autobuzul școlar copiii socializează, se joacă, râd, glumesc și eu am dorit mereu ca fiul meu să nu fie izolat de ceilalți copii. Aș putea să-l duc și să-l aduc zilnic, pe cheltuiala mea, dar e un drept al nostru să cerem transportul școlar.”, ne-a declarat Daniel Harbu.

Întreaga poveste în Gazeta Românească.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII