Home Eveniment Gibraltar: Coliziune între un submarin nuclear britanic și un cargo
Gibraltar: Coliziune între un submarin nuclear britanic și un cargo

Gibraltar: Coliziune între un submarin nuclear britanic și un cargo

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un submarin nuclear britanic a intrat în coliziune cu un cargo în largul costelor Gibrartarului din sudul peninsulei iberice, a anunțat vineri, 22 iulie, Ministerul britanic al Apărării, relatează AFP.

Gibraltar

„Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie și nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident”, se afirmă într-un comunicat al Ministerului britanic.

„Suntem în contact cu echipajul de pe cargo și informațiile preliminare sunt că nu a suferit daun”’, a adăugat sursa citată, fără alte precizări.

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde și efectua exerciții de antrenament când s-a produs coliziunea. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menționează ministerul.

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stâncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713.

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieșirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII