Home POLITIC Liberalii din Spania, în plin scandal. Președintele Marius Ioan, contestat de PNL Catalonia
Liberalii din Spania, în plin scandal. Președintele Marius Ioan, contestat de PNL Catalonia

Liberalii din Spania, în plin scandal. Președintele Marius Ioan, contestat de PNL Catalonia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În an electoral, PNL filiala Spania este zguduit de un scandal cu privire la numirea noii conduceri care este considerată de PNL Catalonia ca fiind „impusă” de la centru.

Spania

Valentin Cocoș, președintele organizației PNL Catalonia, contestă numirea lui Marius Ion Ioan la conducerea PNL Spania. Cocoș afirmă că numirea noul președinte a fost „impus”și că numirea sa „ascunde anumite chestii care ar trebui clarificate”.

Cocoș spune despre numirea lui Ioan la șefia PNL Spania că este „o întâmplare cel puțin bizară”.

„În ultimele zile am văzut comunicate de excludere și persoane deranjate de înmânarea de flori femeilor pe data de 8 martie din partea membrilor PNL, însa se ascund anumite chestii care ar trebui totuși clarificate de către președintele «nou-impus»”, scrie contestatarul într-un comunicat de presă.

Cocoș adresează mai multe întrebări conducerii PNL:

„O sa va redau și o parte din întrebările preluate de la susținătorii PNL din Catalonia și de asemenea o parte dintre aceste întrebări sunt transmise din partea membrilor ai organizației din Catalonia. Aceste întrebări vin din cauza inexistentei comunicări și numirile pe ascuns făcute de Marius Ioan.

O întâmplare cel puțin bizara l-a propulsat pe Marius Ioan (Madrid) în funcția de președinte al PNL Spania.

Undeva în Dublin s-a ales fără alegeri Președintele PNL pentru… Spania!!

După o consultare cu organizațiile din Spania am aflat ca de fapt dl. nou-impus Președinte Marius Ioan nu are nici o susținere din partea organizațiilor PNL Spania care, mai mult de-atât, nu au fost consultate pentru așa-zisele alegeri făcute la Dublin.

La ședința CJEX nu a participat niciun președinte de organizație sau cineva cu vreo funcție în vreo organizație din Spania, pentru asta organizația PNL Catalonia cere ca Marius Ioan să răspundă public la următoarele întrebări:

1. Cu care dintre președinții din organizațiile din Spania s-a discutat intenția/propunerea făcută pentru alegerea lui ca unic președinte?

2. Cine a făcut propunerea de candidatură a lui la postul de președinte dacă acolo nu era nimeni care să – i cunoască (in)activitatea de până acum?

3. Câte și care filiale din Spania au fost întrebate dacă îl susțin?

4. Dacă știau cei doi copreședinți de diaspora înainte de ședința ca el avea sa fie unic președinte (comunicarea a fost ca propunerile schimbărilor au fost așa… venite pe loc, nimic premeditat).

5. Ce căută în CJEX acel impostor (Cosmin Lupu) care s-a prezentat și la întâlnirea de la Madrid (cu cei doi copreședinți: Alina Gorghiu și Vasile Blaga) adus tot de Marius Ioan ca fiind din organizația de Barcelona, unde nimeni nu știe sa fi activat vreodată.

6. Cum a putut sa voteze în CJEX la Dublin acest Cosmin Lupu excluderea lui Nicolae Dina și numirea lui Marius Ioan dacă el nu a făcut și nu face parte din CJEX (asta este și în atenția celor doi copreședinți Vasile Blaga și Alina Gorghiu)

7. Dacă tot a fost impus președinte, cel puțin sa ne prezinte care sunt criteriile pe care a fost «ales».

8. Care este planul de lucru și dacă are de gând sa vorbească cu oamenii (măcar cei din Madrid) alții decât cei de la serviciu, sau de pe Facebook.

9. De cate ori s-a deplasat în teritoriu să discute cu oamenii, în afară de convorbirile telefonice (atunci când are nevoie de ceva).

10. Care este activitatea și aportul adus comunității românești din Madrid? (de toată Spania nici nu se mai pune problema)

11. Am citit ca un comunicat a fost făcut de către un așa-zis Birou de Presa al PNL Spania, dar filiale nu cunosc existenta acestui Birou de Presa și nici nu îl recunosc, precum nu se cunoaște nici componența sau reprezentativitatea acestuia.

Cerem transparență. Am vrea să ne explice dl. Marius Ioan dacă este o noua înființare secretă.

Susținătorii și simpatizanții PNL Catalonia
Organizația PNL Catalonia – președinte Valentin Cocoș”

După acuzațiile aduse de PNL Catalonia, am solicitat și părerea celor doi co-președinți ai PNL Diaspora, Viorel Badea și Victor Ionescu.

„Atât numirea lui Marius Ioan, cât și excluderea lui Nicolae Dina, au fost în conformitate cu regulamentul și statutul partidului. Aceste acuzații nu au o bază logică. Întâlnirea de la Dublin a fost anunțată din timp și cine a dorit să participe a fost binevenit. Repet, numirea lui Marius Ioan a fost perfect legală și a fost luată și comunicată în toate forurile partidului. Acum, dacă cineva are ceva de spus e bine să comunice cu noi direct, nu prin presă. Scopul nostru și al colegilor noștri, de pretutindeni, este să-i ajutăm pe români cât mai mult posibil nu să ne batem în declarații prin presă. Și sincer, nu înțeleg, deocamdată nu există președinți, până la alegeri vom avea președinți sau copreședinți interimari. Deci consider că e o falsă problemă care nu-și are rostul” , a declarat senatorul Badea într-o convorbire telefonică.

Victor Ionescu nu a dorit să facă nici un fel de declarații referitoare la acest incident: „Nu am ce să comentez. Există foruri statuare abilitate să discute, să analizeze și să adopte hotărâri și decizii.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Comment(1)

  1. 1. La alegerea presedintelui PNL Spania voteaza in CJEX cine vrea sau cine a fost invitat?
    2.De comunicat…da a fost comunicata NUMIREA DUPA CUM SCRIETI DAR…CA VA FI NUMIT NU TREBUIA SA STIM?
    3.Sunt intru totul de acord ca scopul nostru este cel pe care l-ati amintit, dar asta trebuie sa inteleaga si noul presedinte ce distruge organizatii pentru ca au curajul sa-i spuna adevarul, pentru ca au demnitate si nu se inchina cum vrea el, pentru ca chiar muncesc de ani de zilesi se straduiesc dupa posibilitati(din banii lor)sa ajute romanii din diaspora, iar rasplata nu trebuie sa fie inlocuirea lor cu oamenii de casa ai lui.
    4.Cu tot respectul dar imi pare rau Domnule Senator ca alegeti o persoana in locul organizatiilor.

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII