Home DIASPORA NEWS Marea Britanie, în pragul unei scindări sociale. Multiplicarea evenimentelor de ură rasială sau religioasă și a acțiunilor extremei drepte sunt principalele motive
Marea Britanie, în pragul unei scindări sociale. Multiplicarea evenimentelor de ură rasială sau religioasă și a acțiunilor extremei drepte sunt principalele motive

Marea Britanie, în pragul unei scindări sociale. Multiplicarea evenimentelor de ură rasială sau religioasă și a acțiunilor extremei drepte sunt principalele motive

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Londra a fost lovită de un nou atac, se cer măsuri dure. Dar, de data aceasta, cei vizați au fost musulmanii. Presa europeană se întreabă dacă acest episod nu va agrava  scindarea societății, scrie Ziarul Românesc, din Marea Britanie.

Pentru Le Monde, atacul de la Finsbury Park obligă Marea Britanie să schimbe abordarea unor realități de multe ori tabu: multiplicarea evenimentelor de ură rasială sau religioasă precum și a acțiunilor extremei drepte.

După atacul de la London Bridge, Sadiq Khan și-a exprimat îngrijorarea legată de o creștere a numărului de atacuri anti-musulmane.

De altfel, le Monde reamintește de existența Frontului National din South-Wales, regiunea în care a trăit atacatorul de la Finsbury Park. Acest mic grup care pretinde că luptă pentru „drepturile naționaliștilor albi“, și care a organizat anul trecut marșul „White Pride“, a negat, luni, orice legătură cu Osborne.

Partidul pentru Independența Regatului Unit (UKIP), de extremă dreaptă, vârf de lance al Brexitului, s-a regrupat în registrul islamofobiei după referendumul din 2016. În sfârșit, mai este „Liga engleză a Apărării”, care se dorește «avangarda luptei antidjihad». Și care luni seara, după atac, a denunțat moscheea Finsbury Park ca un „centru de promovare a urii”, prin vocea fondatorului și fostului lider, Tommy Robinson.

The Independent  consideră că a venit timpul ca guvernul să acționeze mai dur împotriva celor care alimentează climatul de islamofobie, făcând să apară astfel de atacuri. ”Am tolerat prea mult timp o moralitate dublă, care a considerat această formă de extremism mai puțin periculoasă decât extremismul islamic. Acum, există două fenomene care își trag seva din aceleași motive și aceleași aspirații. După atacurile islamiste, predicatorii urii au fost interogați – același lucru  trebuie făcut și acum “.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII