Home Eveniment O nouă amenințare jihadistă vizează Spania și Portugalia
O nouă amenințare jihadistă vizează Spania și Portugalia

O nouă amenințare jihadistă vizează Spania și Portugalia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a difuzat, joi 31 martie, un mesaj video pe rețelele de socializare în care lansează noi amenințări teroriste vizând orașele Cordoba, Toledo și Lisabona, scrie AFP

Spania

În mesajul video un jihadist purtând cagulă se referă în special la Spania și Portugalia, atrăgând atenția că SI vrea să restabilească Al-Andalus, numele teritoriilor din Peninsula Iberică sub dominație musulmană între secolele al VIII-lea și al XV- lea, amintind orașele Toledo și Cordoba, mai scrie AFP.

Deși mesajul nu a putut fi autentificat autoritățile de la Lisabona și Madrid l-au luat în serios și au declarat că au intensificat măsurile de securitate, relatează AFP.

Potrivit ziarului portughez Expresso acesta este al doilea mesaj de acest gen de la începutul anului 2016.

La sfârșitul lunii ianuarie, un jihadist luxemburghez de origine portugheză în vârstă de 27 de ani, pe nume Steve Duarte, a amenințat Spania și Portugalia, într-o înregistrare video difuzată de Statul Islamic, transmite Expresso.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII