Home POLITIC Preda (PPE) propune votul electronic: „Votul prin corespondenţă poate fi cumpărat”
Preda (PPE) propune votul electronic: „Votul prin corespondenţă poate fi cumpărat”

Preda (PPE) propune votul electronic: „Votul prin corespondenţă poate fi cumpărat”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

„Mult mai inteligent decât votul prin corespondenţă este votul electronic”, a declarat europarlamentarul PPE, Cristian Preda.

vot

El precizează că Parlamentul European va vota săptămâna viitoare o recomandare de folosire a votului electronic pentru alegerile europene. Deputatul european mai crede că votul prin corespondenţă poate fi cumpărat şi că «dealer-ii de voturi din România» şi-ar putea «muta operaţiunile din Teleorman la Palermo».

Cristian Preda a spus, într-un interviu pentru RFI, după ce Senatul a adoptat legea votului prin corespondenţă, că e bine că s-a făcut primul pas, dar consideră că se impun dezbateri pe acest subiect.

Preda consideră că «mult mai inteligent decât acest vot prin corespondenţă, folosind hârtii, plicuri şi aşa mai departe, este votul electronic. Noi discutăm în Parlamentul European despre această chestiune şi chiar săptămâna viitoare vom vota o recomandare pentru alegerile europene. Recomandăm cu multă căldură folosirea acestui tip de vot electronic. Personal, m-am angajat în această bătălie şi am cerut ca statele să fie obligate să-l introducă. Până la urmă, n-a vrut o majoritate dintre colegi şi probabil se va vota o formulă mai moderată şi anume o recomandare pentru ca în viitor să fie folosit votul electronic».

«Eu cred că votul electronic e şi mai la îndemână, pentru că astăzi, mai toată lumea care călătoreşte, care pleacă peste graniţe sau care circulă chiar în interiorul ţării e obişnuită să folosească mijloacele astea moderne de plată, de pildă, operaţiuni bancare pe care o mulţime de oameni ştiu să le facă acum foarte uşor. Votul electronic ar putea fi în acest sens mult mai protejat din perspectiva asta a exigenţei securităţii», a explicat euro-deputatul PPE. Citeste mai departe pe știripesurse.ro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII