Home POLITIC Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere ca Sorin Grindeanu să fie convocat de urgență la Bruxelles
Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere ca Sorin Grindeanu să fie convocat de urgență la Bruxelles

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere ca Sorin Grindeanu să fie convocat de urgență la Bruxelles

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, cere, într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, «să îl convoace de urgență» pe Sorin Grindeanu la Bruxelles și să îi solicite retragerea Ordonanței de modificare a Codurilor penale. Oficialul german avertizează că «în cazul în care Guvernul (de la București n.red) nu cedează, România riscă pierderea drepturilor de vot la nivel european».

 „Este îmbucurător și încurajator faptul că populația din România se opune la această lovitură dată statului de drept. Demonstrațiile în masă pe acest frig arată că oamenii din România apară activ statul. UE trebuie să fie acum de partea manifestanților și să îi sprijine«, spune Gunther.

În scrisoarea adresată președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, Krichbaum a cerut Comisiei Europene o reacție clară în acest caz: «Președintele Comisiei ar trebui sa îl convoace de urgență pe premierul român la Bruxelles și să îi solicite retragerea de îndata a măsurilor propuse. În cazul în care guvernul român refuză să răspundă la acest apel, va trebui aleasaă altă cale. Comisia ar trebui să inițieze în această situație o procedură conform noului mecanism pentru asigurarea statului de drept. În cazul în care guvernul nu cedează, România riscă pierderea drepturilor de vot la nivel european.»
Oficialul german arată, într-un comunicat, că «urmarește actualele evoluții interne din România cu mare îngrijorare”.

„După alegerile parlamentare din decembrie, noul guvern român lucrează în mod sistematic și în mare graba la amnistierea susținătorilor partidului care au fost condamnați penal pentru corupție și fraudă electorală și la prevenirea viitoarelor cercetări penale pentru fapte de corupție. Aceste legi și Ordonanțe de Urgență care împiedică viitoare acuzații împotriva politicienilor și anularea condamnărilor penale definitive, reprezintă un atac serios la statul de drept și la valorile fundamentale ale Uniunii Europene», subliniază Gunther Krichbaum.

„Prin acestea se vor anihila realizările din cei zece ani de la aderarea României la UE și progresele înregistrate în lupta împotriva corupției», arată Krichbaum, adăugând că «este îmbucurător și încurajator faptul că populația din România se opune la aceastaă lovitură dată statului de drept. Demonstrațiile în masă pe acest frig arată că oamenii din România apară activ statul”.

„UE trebuie să fie acum de partea manifestanților și să îi sprijine», subliniază oficialul german.

„Comisia pentru afaceri europene din Bundestag va discuta la următoarea ședință despre evenimentele care au loc în aceste zile în România”. mai precizeaza Gunther Krichbaum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII