Home Eveniment Româncă ucisă în Spania, ambasada refuză repatrierea. „Nu avem bani pentru așa ceva”
Româncă ucisă în Spania, ambasada refuză repatrierea. „Nu avem bani pentru așa ceva”

Româncă ucisă în Spania, ambasada refuză repatrierea. „Nu avem bani pentru așa ceva”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ambasada României de la Madrid nu poate aloca fonduri pentru repatrierea corpului unui cetățean român ucis cu bestialitate în Spania. Singurul ajutor de care va beneficia familia acestuia este „asistența consulară specifică”.

„Condamnarea cu fermitate a fenomenului violenței de gen” nu îi ajută cu nimic pe bieții oameni care așteptau un ajutor, cât de mic, din partea statului român.

Iată răspunsul ambasadei la solicitarea Inforoes de ajutor pentru familia Valentinei Chiriac, victimă a unei crime abominabile.

„Buna ziua,

 La solicitarea dvs. privind cazul cetateanului roman decedat la 29 mai 2017 in Comunitatea Madrid, va comunicam urmatoarele:

 Ne exprimăm profundul regret privind decesul cetățeanului român și condamnăm cu fermitate fenomenul violenței de gen, acționând, în conlucrare cu autoritățile și organizațiile de profil, pentru prevenirea și combaterea acestuia în rândul comunității române din Spania.

Ambasada este în contact cu familia victimei și i-a acordat asistența consulară specifică. Referitor la posibilitatea acordarii unui sprijin financiar in vederea repatrierii corpului neinsufletit al cetateanului roman, precizam ca misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate nu dispun de resurse financiare in acest scop.

Ambasada va continua sa mențina în atenție cazul și va acorda întregul sprijin familiei victimei, conform competențelor legale.

Cu stima,

Doru Baroean, Viceconsul”

 

Româncă ucisă cu bestialitate în Spania. Familia nu are bani pentru repatriere

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII