Home Eveniment Români blocați într-o gară din Spania din cauza zăpezii și a viscolului
Români blocați într-o gară din Spania din cauza zăpezii și a viscolului

Români blocați într-o gară din Spania din cauza zăpezii și a viscolului

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un grup format din 82 de persoane, printre care și doi români, a rămas blocat duminică, 28 februarie, în gara Puerto de Cotos, localitate la granița dintre provinciile Madrid și Segovia, informează agenția spaniolă de presă EFE.

spania 2

Serviciile de urgență din Madrid au fost alertate, în jurul orei 19.00, de unul dintre membrii grupului care a anunțat că au rămas blocați în gară din cauza ninsorii și a viscolului și că printre ei se află și copii.

Mai multe echipaje a Guardia Civil (Garda Civilă) și  a Departamentului de Salvamontiști din Madrid au intervenit pentru a-i salva pe sinistrați.

Conform unui comunicat emis de Guardia Civil, aproximativ 40 de persoane au fost duse în gările de destinații cu autoturisme speciale.
Adif-Renfe (compania națională feroviară) a pus la dispoziția sinistraților un tren special pentru ruta Navacerrada- Cercedilla- Madrid și astfel 12 persoane au putut ajunge în localitățile de domiciliu.

Alte 30 de persoane au fost transportate la Refugiul din Puerto de Cotos, unde au rămas până luni, 29 februarie când li s-a pus la dispoziție un autobuz pentru a ajunge acasă.

Stațiile meteorologice din Madrid au emis duminică, 29 februarie, în jurul orei 09.00, cod portocaliu de ninsoare și vânt, dar se pare că nu a fost luat în serios, scrie EFE.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest
tags:

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII