Home Eveniment Români exploatați pe o plantație de usturoi din Spania
Români exploatați pe o plantație de usturoi din Spania

Români exploatați pe o plantație de usturoi din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Șase cetățeni de naționalitate română au fost arestați după ce au fost descoperiți că racolau compatrioți pentru a-i exploata pe plantațiile de usturoi din provincia Albacete, Spania.

Spania

Alarma a fost dată de către Primăria din Albacete după ce un român a cerut ajutorul Serviciilor Sociale.

Bărbatul era bolnav și dorea să se întoarcă în România. În urma anchetei s-a stabilit că cei șase aduceau persoane din România, cărora le promiteau un loc de muncă în agricultură, în Spania, la strâns usturoi.

„Angajatorii” ofereau cinci euro pe ora de muncă, cazare și trei mese pe zi.

Când ajungeau în Albacete realitatea era cu totul și cu totul alta.

Oamenii erau obligați să muncească douăsprezece ore pe zi, fără a semna niciun contract de muncă și fără acces la serviciile sociale.

Erau cazați în barăci, pe un teren abandonat, fără grupuri sanitare. Găteau la butelie și li se cereau 100 de euro pe lună pentru chirie.

Mulți dintre muncitorii găsiți de polițiști au povestit că nu au primit nici un ban deși se aflau de câteva luni în Spania.

Cei șase indivizi au rămas în arest până la definitivarea anchetei, deoarece există suspiciunea că numărul celor înșelați este mult mai mare.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII