Home STIREA ZILEI România a deschis un consulat onorific în Insulele Canare. Vezi ce servicii va oferi instituția
România a deschis un consulat onorific în Insulele Canare. Vezi ce servicii va oferi instituția

România a deschis un consulat onorific în Insulele Canare. Vezi ce servicii va oferi instituția

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Joi, 8 iunie, a fost inaugurat în Insulele Canare un nou consulat onorific al României pe teritoriul Regatului Spaniei.

La ceremonie a participat  ambasadorul României în Spania, Gabriela   Dancău,   viitorul   consul  onorific, Alina Elena Râmaru, reprezentanți ai autorităților locale şi regionale, membri ai comunităţii românești şi oameni de afaceri spanioli.

Instituția proaspăt inaugurată este al treilea consulat onorific al României în Spania, alături de cele din Pamplona şi Murcia.

Toate cheltuielile legate de funcționarea Consulatului Onorific revin Consulului Onorific, care nu beneficiază de fonduri din partea statului român.

Competenţele unui consulat onorific nu includ serviciile consulare prestate de oficiile consulare de carieră.

Ca urmare, cetăţenii români aflaţi în Insulele Canare care necesită servicii consulare (precum documente de călătorie, acte notariale, acte de stare civilă etc.) vor fi deserviţi în continuare de Secţia Consulară a Ambasadei României la Madrid, inclusiv prin organizarea periodică de consulate itinerante.

Consulul onorific poate acorda asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români din circumscripţia sa consulară aflaţi în situaţii de criză, prin măsuri precum:

  • recomandarea de avocați care să reprezinte interesele cetățenilor români în procese judiciare şi administrative, din circumscripția sa consulară;
  • vizitarea de cetăţeni români aflaţi în penitenciare, cu acordul persoanelor respective.

Principalul rol al consulului onorific este de a facilita relațiile între două ţări (în acest caz, între România şi Spania), prin acţiuni la nivel regional şi local care:

  • promovează relațiile culturale, politice şi economice între cele două ţări, în conformitate cu normele şi principiile dreptului internațional şi cu legile ţării gazdă;
  • promovează obiectivele politice şi economice ale României la nivelul autorităţilor locale, al comunicării publice şi în oricare alt mediu adecvat;
  • promovează dezvoltarea contactelor economice şi comerciale între companii românești şi spaniole;
  • stimulează dialogul şi cooperarea între comunitatea romanescă şi autoritățile locale spaniole

„Un alt Consulat Onorific va fi inaugurat în curând în Albacete, urmând ca şi în alte zone din Spania să fie deschise oficii consulare onorifice, acestea reprezentând importante punți în cooperarea româno-spaniolă”, conform unui comunicat al Ambasadei româniei de la Madrid.

Sursa: Ambasada României în Regatul Spaniei

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII