Home DIASPORA NEWS Copil român hărțuit, bătut și insultat de colegi, în Italia. Mama băiatului este disperată
Copil român hărțuit, bătut și insultat de colegi, în Italia. Mama băiatului este disperată

Copil român hărțuit, bătut și insultat de colegi, în Italia. Mama băiatului este disperată

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un băiat român din Avezzano a fost luat în vizor de colegi, fiind hărțuit, bătut, insultat privind originile sale și jignit prin mesaje scrise pe ziduri. Seria de episoade a fost denunțată de o familie de români rezidentă de mai mulți ani în Italia.

”Fiul meu”, a scris mama într-o scrisoare, ”este în mod continuu hărțuit grav de colegii săi și eu nu mai știu cui să mă adresez”. Femeia a povestit totul unui comerciant din Avezzano care a fost impresionat de fapte, făcând un apel ca această situație să fie rezolvată.

”Cazul – explică italianul pentru publicația marsicalive.it – mi-a fost povestit de o respectabilă familie română, o familie care trăiește în mod demn și onest într-o localitate din Avezzano. Tatăl un harnic lucrător agricol, mama casnică și cinci copii sârguincioși, care studiază și îi respectă foarte mult pe ceilalți. Tocmai al patrulea dintre copii, în vârstă de 11 ani, pe timpul primului an de școală medie la Avezzano, a fost obiectul unor agresiuni din partea unor copii de aceeași vârstă deseori proveniți din familii care încă suferă o educație inadecvată a fiilor.”

”Micuțul – explică comerciantul – în afară de faptul că nu este de origine italiană, deși este născut și crescut în Italia, este un copil cu un caracter deosebit de sensibil, închis, timid și tăcut și care a permis altor colegi de școală să-și bată joc de el, de originile sale și de firea sa rezervată și sensibilă. În fiecare zi – mai explică comerciantul – își bat joc de el în stația de autobuz sau la ieșirea din școală, cu îmbrânceli, insulte și mesaje jignitoare scrise chiar pe zidul catedralei CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII