Home Eveniment Românii din Spania ies în stradă. Se anunță proteste masive în mai multe orașe
Românii din Spania ies în stradă. Se anunță proteste masive în mai multe orașe

Românii din Spania ies în stradă. Se anunță proteste masive în mai multe orașe

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

O serie de proteste împotriva ordonanței de urgență de modificare a Codurilor Penal și de Procedură Penală, au fost anunțate în mai multe orașe din Spania, pentru acest sfârșit de săptămână.

Madrid (autorizat)

Sâmbătă, 4 februarie (între orele 17.00- 22.00) și duminică, 5 februarie, (între orele 17.00 și 20.00) în fața Ambasadei de la Madrid, din Avenida de Alfonso XIII, numărul 157.

Barcelona (autorizat)

Sâmbătă, 4 februarie, între orele 18.00 și 23.00, în fața Consulatului General al României de la Barcelona, din Carrer de Sant Joan de la Salle, numărul 35.

Palma de Mallorca (autorizat)

Sâmbătă, 4 februarie, între orele 18.00 și 21.00, în Plaza de Espana din Palma de Mallorca.

Valencia (autorizat)

Duminică, 5 februarie, între orele 19.00 și 22.00, în Plaza del Ayuntamiento.

Bilbao (autorizat)

Duminică, 5 februarie, în fața Consulatului României de la Bilbao, din  Plaza Circular, numărul 4, începând cu ora 17.00.

Zaragoza (autorizat)

Sâmbătă și duminică, 4 și 5 februarie, între orele 17.00 și 20.00, în fața Consulatului Român din Zaragoza, Camino de las Torres, numărul 24.

Calatayud (autorizat)

Duminică, 5 februarie ,între orele 17.00 și 21.00, în Plaza de España.

Organizatorii le cer celor care vor participa să fie civilizați și să demonstreze pașnic, să dea dovadă de bun-simț și de educație, ca de fiecare dată.

Guvernul României a trecut ordonanța pe 31 ianuarie, la ora 22.00, fără să o anunțe pe ordinea de zi a ședinței.

Articolele care modifică Codul Penal intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

OUG modifică, în primul rând, definiția abuzului în serviciu.  Mai exact, abuzul în serviciu este incriminat începând de la 200.000 de lei sau dacă se produce o vătămare gravă.

De asemenea, în aceste ordonanţe se prevede clar că abuzul în serviciu dispare în cazul actelor normative. Altfel spus, orice act normativ, de la ordin de ministru, decizii de primar şi până la hotărâri de Consiliu Local sau Judeţean, vor putea fi adoptate fără riscul tragerii la răspunderea penală a emitenţilor, indiferent de prejudiciu.

Zeci de mii de oameni s-au înfuriat, s-au mobilizat și au ieșit în stradă, în București, iar astăzi sunt așteptate proteste în toată țara și în orașe din diaspora.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII