Home Eveniment Sevilla: Procurorii cer 270 de ani de închisoare pentru clanul Priboi acuzat de proxenetism
Sevilla: Procurorii cer 270 de ani de închisoare pentru clanul Priboi acuzat de proxenetism

Sevilla: Procurorii cer 270 de ani de închisoare pentru clanul Priboi acuzat de proxenetism

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Luni, 15 septembrie, și marți, 16 septembrie, la Secția a șaptea aparținând Audienței Provinciale (Audiencia Provincial) din Sevilla, vor fi judecați cei cinci membri ai clanului Priboi, acuzați de trafic de persoane, proxenetism și asocierea în vederea comiterii de fapte ilegale.

Procurorii cer câte 54 de ani de închisoare pentru fiecare membru al grupului, însumând astfel 270 de ani de detenție.

Conform rechizitoriului, membrii clanului racolau tinere din România cu care apoi stabileau o relație de familie (căsătorie, logodnă, botezuri sau cununii) după care le aduceau în Spania și le obligau să se prostitueze, plasându-le în diferite bordeluri din Sevilia.

Fetele erau ținute la „domiciliulul familiar” unde li se interzicea să ia contactul cu alte persoane din afara grupului. Erau transportate la „locul de muncă” de către unul sau mai mulți membri ai clanului și erau supravegheate în permanență.

Deși ancheta a fost îngreunată de presiunile făcute asupra fetelor de către proxenți, Curtea de Instrucție numărul 10 din Sevilla a reușit să demonteze rețeaua și să aresteze șase persoane, cinci adulți și un minor, care ulterior a fost internat într-un Centru de minori.

Victimele vor depune mărturie pe parcursul procesului având statut protejat deoarece se tem de repercursiunile membrilor clanului rămași în libertate.

Capul clanului este dat în urmărire generală și se așteaptă prinderea și judecarea acestuia.

Codul penal spaniol prevede ca victimele să fie «scutite de pedeapsă pentru infracțiunile săvârșite în situația în care au fost exploatate și constrânse să comită faptele, cu condiția să participe direct la desfășurarea anchetei.»

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII