Home POLITIC Spania: Mariano Rajoy a pierdut primul vot de încredere al parlamentului
Spania: Mariano Rajoy a pierdut primul vot de încredere al parlamentului

Spania: Mariano Rajoy a pierdut primul vot de încredere al parlamentului

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Premierul spaniol în exercițiu, conservatorul Mariano Rajoy, a pierdut joi, 27 octombrie, votul de încredere al parlamentului, însă este de așteptat să câștige al doilea vot organizat sâmbătă, deschizând astfel calea formării unui guvern conservator minoritar după 10 luni de blocaj politic în Spania, relatează Reuters.

Spania

Rajoy, liderul Partidului Popular (PP), a obținut sprijinul a 170 de parlamentari din totalul de 350, cu șase voturi mai puține pentru a putea obține majoritatea necesară.

Socialiștii (PSOE), al doilea partid ca mărime din țară, au votat joi împotriva lui Rajoy.

Cu toate acestea, ei au fost de acord la sfârșitul săptămânii trecute să se abțină la votul de încredere de sâmbătă din parlament când Mariano Rajoy are nevoie să obțină mai multe voturi pentru decât împotrivă pentru a-și asigura un al doilea mandat în fruntea guvernului, ceea ce este de așteptat să se întâmple.

SURSA: AGERPRES

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII