Home POLITIC Spania se pregătește de alegeri. Regele a anunțat dizolvarea Parlamentului
Spania se pregătește de alegeri. Regele a anunțat dizolvarea Parlamentului

Spania se pregătește de alegeri. Regele a anunțat dizolvarea Parlamentului

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a anunțat marți, 26 aprilie, că nu există un candidat pentru președinția guvernului, la patru luni de la alegerile legislative, ceea ce va antrena dizolvarea Parlamentului și organizarea de noi alegeri în iunie, relatează AFP.

Spania

Regele „a constatat că nu există un candidat care să dispună de suficiente susțineri în camera deputaților’ pentru a obține învestirea, ceea ce conduce la aplicarea articolului din Constituție care prevede organizarea de alegeri legislative, potrivit unui comunicat al palatului regal. În absența candidaților, nu avem altă alegere decât elaborarea unui decret de dizolvare a Parlamentului și care să vizeze convocarea de alegeri”, a explicat Patxi Lopez, președintele Congresului (camera inferioară a parlamentului), în cursul unei conferințe de presă, după ce a precizat că această formalitate va surveni la 3 mai.

Legea prevede ca scrutinul să aibă loc 54 de zile mai târziu, la 26 iunie.

Alegerile legislative din 20 decembrie au avut ca rezultat un parlament fragmentat între patru mari partide: Partidul Popular (conservator), la putere, cu 123 de locuri, urmat de Partidul Socialist (90 de locuri), Podemos (65 de locuri) și Ciudadanos (40 de deputați). Aceste partide nu au reușit de atunci să convină asupra formării unui guvern de coaliție.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII