Home Cultural Spaniolii sunt în criză, dar vor să șocheze. Construiesc cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană
Spaniolii sunt în criză, dar vor să șocheze. Construiesc cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană

Spaniolii sunt în criză, dar vor să șocheze. Construiesc cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Dezvoltatorul imobiliar Castellana North District ( DCN ) intenționează să construiască în cartierul Chamartin din Madrid cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană. Clădirea va avea 70 de etaje.

cel mai înalt zgârie-nori

„Inițiativa se încadrează într-un proiect de extindere urbană ce include, de asemenea, alte cinci turnuri, de înălțime similară cu cele din Paseo Castellana ”, a anunțat miercuri, 13 aprilie, Antonio Bejar , reprezentant al DCN, la Forumul pentru Dezvoltare Urbană Durabilă , organizat de El Pais și sponsorizat de District Castellana Norte și banca BBVA .

Proiectul, a cărui valoare se ridică la șase miliarde de euro, va crea 120 000 noi locuri de muncă și va aduce un beneficiu de 3,3 miliarde de euro bugetului public.

Castellana North District intenționează să aloce 80 % din teren ( mai mult de 1,3 milioane de metri pătrați ), pentru spații publice și spații verzi , în timp ce 20 % vor fi utilizate pentru a se construi locuințe, magazine și birouri.

În plus, îmbunătățirile propuse în rețeaua de infrastructură vor conecta mai multe cartiere madrilene cu ajutorul transportului public.
Vor fi, de asemenea, proiectați aproximativ 13 kilometri de trasee pentru biciclete.

Potrivit dezvoltatorului, cele șase turnuri proiectate vor forma „un mediu urban echilibrat și durabil”.

DCN este 75,5 % deținută de BBVA și 24,5 % de firma de construcții „San Jose” și este de fapt un proiect mai vechi de 20 de ani.

Redenumită District Castellana Norte, după reformulare, în 2014, pentru a se evita problemele judiciare, Operațiunea Chamartin intenționează să extindă cu 3,7 km Paseo de la Castellana (până la M – 40) și reproiectarea unei suprafețe de 311 hectare.

În prezent, Turnul Cristal (din cadrul complexului de patru turnuri) este cea mai înaltă clădire din capitală, cu 52 de etaje ( 250 de metri).

Pe lângă acesta, există alți trei zgârie-nori cu înălțimi apropiate și care au între 45 și 57 de etaje.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII