Home Spania Sute de autobuze școlare fără autorizații pe străzile din Spania. Amenzi usturătoare
Sute de autobuze școlare fără autorizații pe străzile din Spania. Amenzi usturătoare

Sute de autobuze școlare fără autorizații pe străzile din Spania. Amenzi usturătoare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În perioada 16 – 20 ianuarie, Direcția Generală de Trafic din Spania a efectuat o serie de controale privind securitatea transportului școlar la nivel național.

Din cele 2.081 de vehicule controlate, 776 au fost sancționate. S-au aplicat 551 de amenzi pentru lipsa autorizațiilor speciale de transpot școlar și 167 pentru că nu aveau asigurare de răspundere nelimitată, în conformitate cu legislația în vigoare.

67 de vehicule au fost descoperite cu defecte tehnice, iar 26 nu aveau la bord un însoțitor/supraveghetor pentru pasagerii minori.

Polițiștii de la trafic au mai depistat opt autobuze unde pasagerii nu aveau centurile de siguranță puse.

„Zilnic, sute de mii de elevi folosesc autobuzul școlar pentru a merge către instituțiile de învățământ. Este o formă de transport foarte sigură, așa cum se poate vedea din statisticile prezentate de către DGT. Anul trecut nu a existat nicio victimă mortală în rândul celor care folosesc acest mijloc de transport. Pentru a reduce sau chiar pentru a elimina acest tip de incidente, este absolut necesar ca periodic să se efectueze acest tip de controale”, a declarat Gregorrio Serrano director general a DGT.

Sursa: DGT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII